STRAH I SUMNJA – rušilačke emocije


Kad sav strah nestane, u savršenoj smo ljubavi.

STRAH

Od svih rušilačkih emocija najjači je strah.
Najrasprostranjenije vrste straha su: strah od usamljenosti, bolesti, smrti, gubitka ljubavi, gubitka posla, strah za budućnost. Strah blokira i materijalnu i duhovnu stranu života, on uništava inicijativu, entuzijazam, podriva samopouzdanje, stvara pohlepu, zlobu, razdraženost, stalno drži čovjeka u visokoj živčanoj napetosti.
Strah je prepreka za bilo kakav početak, jer se ranije stvara misaoni obrazac s programom za blokiranje konstruktivnih procesa. Majčin strah predstavlja veliku opasnost za dijete koje se razvija. Osjećajući strah za njegovo zdravlje, ona šalje negativne misaone obrasce u biopolje djeteta i dijete stvarno počinje obolijevati.

SUMNJA

Rođena sestra straha je SUMNJA. Sumnja je manifestacija pasivno obrambenog refleksa, koji onemogućava nastajanje mehanizma djelovanja i zato je ozbiljna smetnja za postizanje bilo kakvog cilja. Čovjek koji sumnja je uvijek oslabljen i u biti razoružan.
Stalna sumnja u sebe dovodi do atrofije sposobnosti za donošenje odgovarajuće odluke. Oni, koji sumnjaju u sebe, sumnjaju u sve. Sumnja i neodlučnost rasipaju životnu energiju i podrivaju vjeru u sebe i svoju budućnost. Naravno, postoji i “zdrava” sumnja, koja prethodi donošenju važnih odluka.

Podvrsta straha su fobije.
FOBIJA je paničan strah od nekih konkretnih situacija u životu. Na primjer, strah od zatvorenog prostora (voziti se liftom, biti u prostoriji bez prozora itd), strah od letenja, strah od vožnje metroom. Porijeklo takvih fobija je, po pravilu, u djetinjstvu, kada je podsvijest djeteta najotvorenija za razne energoinformacione programe. Dovoljno je reći djetetu da je opasno letjeti avionom ili da se može zaglaviti u liftu, da se to pretvori u fobiju za cijeli život. Fobije se, također, prenose s majke na plod za vrijeme trudnoće u obliku misaonih obrazaca fobija koje ima majka. Drugim riječima, većina strahova ima svoje početke u djetinjstvu ili iz vremena trudnoće. Baš u tom periodu energoinformacioni programi se lako uvlače u podsvijest ili, što je isto, u omotač biopolja i zatim cijelog života djeluje na čovjekovo ponašanje.
Strah prvenstveno djeluje na funkcioniranje urinarnog sistema. Još su stari Kinezi govorili da energija straha dovodi do bolesti bubrega.
Strah može, isto tako, izazvati glavobolju, pošto oni koji pate od straha često imaju bolesne i napete mišiće u predjelu ramena i vrata. Ta naprezanja ograničavaju cirkulaciju energije u glavi i dovode do glavobolja, neki put i do dugotrajnih glavobolja, koje se zovu migrene.
I stvarno, skoro je nemoguće odstraniti migrenu bez odstranjivanja napona u ramenima i vratu. Strah jako djeluje na seksualnost, izaziva frigidnost kod žena i impotenciju kod muškaraca, ali više pate muškarci.
Često bolni sindromi, koji se javljaju kod ljudi kao rezultat promjene vremena ili poslije kratkih stresova, izazivaju strah, naročito kod nepovjerljivih ljudi.
Mijenjajući oblogu biopolja, strah još više povećava bol, i ako potraje duže to može stvarno dovesti do bolesti. Nepoznavanje elementarnih osobina funkcioniranja organizma i njihove povezanosti s vanjskom sredinom izaziva masu briga, dovodi do straha i nespokojstva.
Često liječnici izazivaju strah, unoseći u podsvijest ovakve “programe”: “Imate kroničnu bolest s kojom ćete morati živjeti cijelog života” ili “Ti simptomi govore o nastajanju teške bolesti”. Poslije takvih “programa” čovjeku je teško izaći na kraj s bolešću.

Boris Aronovič, ČIŠĆENJE ORGANIZMA

Strah je imaginaran i nastaje prvo u našem umu. Ako ga potom pohranimo u podsvijest tada se “bojimo sve više”…

Čovjek posjeduje moć i odgovoran je za svoj život – zapamtite to! Ne prihvaćajte ulogu žrtve – ni pod koju cijenu.

U LJUBAVI NEMA STRAHA. JER LJUBAV ISKLJUČUJE STRAH…

265