BOLESTI I ALTERNATIVNE ISCJELITELJSKE METODE PREMA ZNAKOVIMA ZODIJAKA

horoskop

OVAN

je veoma često podložan stresu, a koji nastaje uslijed prevelikih ambicija i očekivanja vezanih za posao. Tada može patiti od jakih glavobolja, nesanice i aritmije te je sklon upalama sinusa, raznim alergijama i akutnim groznicama. Ljudi ovog znaka prije svega bi se trebali naučiti opuštati, no klasična meditacija nije za njih pravo rješenje zbog nedostatka strpljenja i koncentracije, pa im se preporučuju sve terapije s vježbom i gibanjem, npr. rekreativno vježbanje istočnjačkih, borilačkih vještina i meditacija u pokretu.

BIK

posjeduje jaku konstituciju, psihičku stabilnost i sposobnost da konstruktivno rasporedi svoje obaveze, pa neće toliko biti podložan psihosomatskim oboljenjima nastalim uslijed stresnog načina življenja, no kao veliki gurman, sklon je debljanju, povišenom holesterolu i probavnim smetnjama, dok ženski pripadnici znaka mogu biti osjetljivi na mjehur i reproduktivne organe. Preporučuju mu se terapije s čajevima od ljekovitih biljaka, kao i obavezna fizička rekreacija. Uz to, pripadnik ovog Venerinog znaka preferira lijepe boje i oblike, pa mu odgovaraju i kristaloterapija i terapija bojama.

BLIZANAC

može patiti od posljedica nervne iscrpljenosti, kao i od bolesti, uzrokovanih pušenjem, jer je
osjetljiv na pluća i bronhije. Tjelesna konstitucija je krhka, lako se može razboljeti, ali se brzo i oporavlja. Koriste mu različite vježbe disanja, kretanje na svježem zraku, te vitaminski dodaci u svakodnevnoj prehrani, kojatreba biti raznolika, raspoređena u manjim, ali češćim obrocima. Budući da je društven i voli mentalne poticaje, u slučaju bolesti može se uključiti u neku grupu za samopomoć, jer mu veoma koriste terapije bazirane na razgovoru i grupnom sudjelovanju svih učesnika, a koji imaju slične probleme.

RAK

je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kada je duže vremena izložen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Može patiti od čira i probavnih smetnji, a ženski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i jajnike. Treba unositi dovoljno tekućine u svoj organizam, pa mu se preporučuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma važno da u slučaju bolesti dobije podršku obitelji, koja bi se trebala aktivno uključiti u praćenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno može djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vođenje dnevnika emocija, unutar kojega će se suočiti sa starim zamjerkama iz prošlosti.

LAV

spada u znakove, za koje se smatra da rijetko oboljevaju od kancerogenih oboljenja, no zato su skloni bolestima srca, krvnih žila i visokom tlaku. Iz svoje prehrane trebao bi izbaciti začinjenu i masnu hranu, slatkiše i alkohol. Probleme sa kičmom moguće je ublažiti plivanjem i laganim Yoga vježbama. Veoma mu mogu škoditi dugotrajna uzrujavanja vezana uz posao i kada njegove ambicije nisu zadovoljene na pravi način, to se u velikoj mjeri odražava i na njegovo zdravlje. Tada mu može pomoći aktivno preuzimanje kontrole nad vlastitim životom, pa mu se preporučuju neke od tehnika mentalnog programiranja, kao sto su Ekskalibur, te vježbe kreativne vizualizacije, kombinirane sa kreativnim terapijama.

DJEVICA

je podložna oboljenjima crijeva, stomaka i žuči, a bolesti kod nje nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Prevelika samokritičnost i sklonost melankoliji mogu uzrokovati niz psihosomatskih smetnji, pa će joj koristiti različite psihološke terapije, koje jačaju samopouzdanje i osjećaj lične vrijednosti. Kao bolesnik, biti će pretjerano pedantna i potrebno joj je da u svakom trenutku bude kvalitetno informirana, jer će na taj način imati osjećaj veće kontrole nad tijekom i ishodom svoje bolesti. Od pomoćnih metoda još se preporučuje povremeni kraći post uz sokove od povrća, kao sto su rajčica, cikla, celer ili čaj od koprive, a koji pomaže kod slabokrvnosti.

VAGA

je veoma osjetljiva na sve stresove, a koji su povezani s nezadovoljavajućim međuljudskim odnosima i njezino zdravlje u velikoj mjeri ovisi od njezinog raspoloženja. Može patiti od problema sa kožom, mjehurom i bubrezima, zbog čega je važno da pije velike količine tekućine, kao i da sprovodi povremene kure sa Uvinim čajem. Meditacija kombinirana sa aromaterapijom i klasičnom glazbom može joj pomoći da povrati izgubljenu ravnotežu duha i tijela, a koristi joj i kada tijekom terapeutskog procesa dobija emotivnu podršku od partnera i bliskih prijatelja. Treba izbjegavati sve vrste fizičkog prenaprezanja, a od sportova se preporučuje tenis i terapija plesom.

ŠKORPION

je osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kroničnim
bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoči sa vlastitim negativnim emocijama često puta može sam narušiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje, kada osvijesti svoje blokade i transformira potisnute podsvjesne sadržaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od liječnika što je za njega dobro. Više od drugih znakova sklon je alternativnim metodama liječenja, te mu se preporučuju tantričke vježbe za osvještavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene dijete za
čisćenje organizma.

STRIJELAC

je sklon sportskim povredama, osjetljiva su mu bedra i udovi te jetra i žuč, a ženski pripadnici
znaka mogu imati problema sa celulitom. Dobro podnosi stresove i nije ovisan o mišljenju okoline te se zbog urođenog optimizma lako oporavlja od različitih bolesti. Od sportova mu se preporučuje trčanje u prirodi, plivanje i jahanje. Dobro reagira na sve vrste istočnjačkih alternativnih terapija, kao što su akupunktura i makrobiotika.
U ishrani treba izbjegavati previše začinjenu hranu, gazirane napitke, kavu i konzervirane namirnice. Također mu koristi likovna terapija, uz pomoć koje će osvijestiti i razviti svoju kreativnu energiju.

JARAC

je sklon reumi, artritisu, isčašenjima i prijelomima kostiju, osjetljivi su mu zglobovi i koža, a može imati problema i s lošom probavom. Zbog toga mu se preporučuje da u prehranu uključi dodatke kalcija ili da konzumira više mliječnih proizvoda – kefir i jogurt. Također će mu koristiti oblozi od ljekovitih trava, sauna i terapija s eteričnim uljima, koja se dodaju u vodu za kupanje i pomažu kod kožnih problema / npr. čajevac /. Ovaj znak ponekad može patiti od dugotrajnih depresija, koje su posljedica nezadovoljavajućih životnih uvjeta, pa mu se u tom slučaju preporučuje što više kretanja po svježem zraku, planinarenje i vrtlarenje, jer ga kontakt sa prirodom opušta i regenerira.

VODENJAK

je podložan bolestima, koje nastaju kao posljedica psihičke iscrpljenosti. Razdražljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije. Osjetljiva su mu koljena, a može patiti i od slabe cirkulacije, aritmije i proširenih vena. Bolesti ponekad dolaze naglo i nenadano, uz jake temperature i nejasne simptome. Ovdje se preporučuje njegovati uredan životni ritam, uz dovoljno sna i uravnoteženu prehranu. Od alternativnih metoda preporučuje se bioenergija, radiestezija, liječenje s magnetima, kao i povremeni post s voćem i voćnim sokovima, specijalno od grožđa i limuna.

RIBE

su ponekad sklone ovisničkim oblicima ponašanja, pretjeranoj konzumaciji hrane, alkohola i cigareta, što može izazvati različite zdravstvene poremećaje. Nemirne su i izuzetno osjetljive na sve vrste stresova, sklone hormonalnim poremećajima, psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Bolesti se u njih uglavnom javljaju kao posljedica dugotrajnih emotivnih frustracija. Potrebni su im povremeni periodi samoće i izolacije, miran i uravnotežen tempo života, a od korisnih terapeutskih metoda preporučuje im se terapija sa snovima i kreativna vizualizacija, kao i lagane šetnje po prirodi, te ukoliko su religiozne, pomoći će im i molitva. Za pozitivan ishod
njihovog liječenja vrlo je bitno da imaju suosjećajnog terapeuta u kojega će imati povjerenja.

autor: Krešimira Gojanović

KAKO ISCIJELITI SEBE – OSNOVNE SMJERNICE
Neizbježno je da se svi borimo protiv nedaća, čak i oni duboko predani duhovnom razvoju. Trebamo pomoć smjernica koje će nas podsjetiti na to kako trebamo surađivati s procesom preobrazbe. Evo nekih:
U nedaći uvijek pokušajte razabrati što vam ona daruje.
Nikad se ne predajte samosažaljenju.
Nikad ne krivite druge za svoje probleme.
Njegujte osjećaj zahvalnosti.
Ne prosuđujte svoju ili tuđu situaciju.

0