BOLESTI I ALTERNATIVNE ISCJELITELJSKE METODE PREMA ZNAKOVIMA ZODIJAKA

horoskop

OVAN

je veoma često podložan stresu, a koji nastaje uslijed prevelikih ambicija i očekivanja vezanih za posao. Tada može patiti od jakih glavobolja, nesanice i aritmije te je sklon upalama sinusa, raznim alergijama i akutnim groznicama. Ljudi ovog znaka prije svega bi se trebali naučiti opuštati, no klasična meditacija nije za njih pravo rješenje zbog nedostatka strpljenja i koncentracije, pa im se preporučuju sve terapije s vježbom i gibanjem, npr. rekreativno vježbanje istočnjačkih, borilačkih vještina i meditacija u pokretu.

BIK

posjeduje jaku konstituciju, psihičku stabilnost i sposobnost da konstruktivno rasporedi svoje obaveze, pa neće toliko biti podložan psihosomatskim oboljenjima nastalim uslijed stresnog načina življenja, no kao veliki gurman, sklon je debljanju, povišenom kolesterolu i probavnim smetnjama, dok ženski pripadnici znaka mogu biti osjetljivi na mjehur i reproduktivne organe. Preporučuju mu se terapije s čajevima od ljekovitih biljaka, kao i obavezna fizička rekreacija. Uz to, pripadnik ovog Venerinog znaka preferira lijepe boje i oblike, pa mu odgovaraju i kristaloterapija i terapija bojama.

BLIZANAC

može patiti od posljedica nervne iscrpljenosti, kao i od bolesti, uzrokovanih pušenjem, jer je
osjetljiv na pluća i bronhije. Tjelesna konstitucija je krhka, lako se može razboljeti, ali se brzo i oporavlja. Koriste mu različite vježbe disanja, kretanje na svježem zraku, te vitaminski dodaci u svakodnevnoj prehrani, koja treba biti raznolika, raspoređena u manjim, ali češćim obrocima. Budući da je društven i voli mentalne poticaje, u slučaju bolesti može se uključiti u neku grupu za samopomoć, jer mu veoma koriste terapije bazirane na razgovoru i grupnom sudjelovanju svih sudionika, a koji imaju slične probleme.

RAK

je sklon psihosomatskim oboljenjima, koja nastaju kada je duže vremena izložen emotivnim pritiscima i nerazumijevanju od strane okoline. Može patiti od čira i probavnih smetnji, a ženski pripadnici znaka osjetljivi su na grudi i jajnike. Treba unositi dovoljno tekućine u svoj organizam, pa mu se preporučuje terapija vodom. Kod ovog znaka je veoma važno da u slučaju bolesti dobije podršku obitelji, koja bi se trebala aktivno uključiti u praćenje terapeutskog procesa. Na njega blagotvorno može djelovati i terapija kreativnim pisanjem, kroz vođenje dnevnika emocija, unutar kojega će se suočiti sa starim zamjerkama iz prošlosti.

LAV

spada u znakove, za koje se smatra da rijetko obolijevaju od kancerogenih oboljenja, no zato su skloni bolestima srca, krvnih žila i visokom tlaku. Iz svoje prehrane trebao bi izbaciti začinjenu i masnu hranu, slatkiše i alkohol. Probleme s kičmom moguće je ublažiti plivanjem i laganim Yoga vježbama. Veoma mu mogu škoditi dugotrajna uzrujavanja vezana uz posao i kada njegove ambicije nisu zadovoljene na pravi način, to se u velikoj mjeri odražava i na njegovo zdravlje. Tada mu može pomoći aktivno preuzimanje kontrole nad vlastitim životom, pa mu se preporučuju neke od tehnika mentalnog programiranja, kao sto su Ekskalibur, te vježbe kreativne vizualizacije, kombinirane s kreativnim terapijama.

DJEVICA

je podložna oboljenjima crijeva, stomaka i žuči, a bolesti kod nje nastaju kao posljedica zabrinutosti i perfekcionizma u poslu. Prevelika samokritičnost i sklonost melankoliji mogu uzrokovati niz psihosomatskih smetnji, pa će joj koristiti različite psihološke terapije, koje jačaju samopouzdanje i osjećaj osobne vrijednosti. Kao bolesnik, bit će pretjerano pedantna i potrebno joj je da u svakom trenutku bude kvalitetno informirana, jer će na tako imati osjećaj veće kontrole nad tijekom i ishodom svoje bolesti. Od pomoćnih metoda još se preporučuje povremeni kraći post uz sokove od povrća, kao sto su rajčica, cikla, celer ili čaj od koprive, a koji pomaže kod slabokrvnosti.

VAGA

je veoma osjetljiva na sve stresove, a koji su povezani s nezadovoljavajućim međuljudskim odnosima i njezino zdravlje u velikoj mjeri ovisi od njezinog raspoloženja. Može patiti od problema s kožom, mjehurom i bubrezima, zbog čega je važno da pije velike količine tekućine, kao i da sprovodi povremene kure s Uvinim čajem. Meditacija kombinirana s aromaterapijom i klasičnom glazbom može joj pomoći da povrati izgubljenu ravnotežu duha i tijela, a koristi joj i kada tijekom terapeutskog procesa dobiva emotivnu podršku od partnera i bliskih prijatelja. Treba izbjegavati sve vrste fizičkog prenaprezanja, a od sportova se preporučuje tenis i terapija plesom.

ŠKORPION

je osjetljiv je na zaraze i trovanja hranom, sklon jakim temperaturama, upalama i kroničnim bolestima. Potiskivanjem svojih strahova i odbijanjem da se suoči s vlastitim negativnim emocijama često može sam narušiti svoj imunitet, no isto tako je sposoban da se samoiscjeljuje, kada osvijesti svoje blokade i transformira potisnute podsvjesne sadržaje. Kao bolesnik je nediscipliniran i uvjeren da bolje zna od liječnika što je za njega dobro. Više od drugih znakova sklon je alternativnim metodama liječenja, te mu se preporučuju tantričke vježbe za osvještavanje i transformaciju seksualne energije, Kundalini Yoga, kao i povremene dijete za čišćenje organizma.

STRIJELAC

je sklon sportskim povredama, osjetljiva su mu bedra i udovi te jetra i žuč, a ženski pripadnici
znaka mogu imati problema s celulitom. Dobro podnosi stresove i nije ovisan o mišljenju okoline te se zbog urođenog optimizma lako oporavlja od različitih bolesti. Od sportova mu se preporučuje trčanje u prirodi, plivanje i jahanje. Dobro reagira na sve vrste istočnjačkih alternativnih terapija, kao što su akupunktura i makrobiotika.
U ishrani treba izbjegavati previše začinjenu hranu, gazirane napitke, kavu i konzervirane namirnice. Također mu koristi likovna terapija, uz pomoć koje će osvijestiti i razviti svoju kreativnu energiju.

JARAC

je sklon reumi, artritisu, iščašenjima i prijelomima kostiju, osjetljivi su mu zglobovi i koža, a može imati problema i s lošom probavom. Zbog toga mu se preporučuje da u prehranu uključi dodatke kalcija ili da konzumira više mliječnih proizvoda – kefir i jogurt. Također će mu koristiti oblozi od ljekovitih trava, sauna i terapija s eteričnim uljima, koja se dodaju u vodu za kupanje i pomažu kod kožnih problema / npr. čajevac /. Ovaj znak ponekad može patiti od dugotrajnih depresija, koje su posljedica nezadovoljavajućih životnih uvjeta, pa mu se u tom slučaju preporučuje što više kretanja po svježem zraku, planinarenje i vrtlarenje, jer ga kontakt s prirodom opušta i regenerira.

VODENJAK

je podložan bolestima, koje nastaju kao posljedica psihičke iscrpljenosti. Razdražljiv je, burno reagira na provokacije, ponekad pretjerano nervozan i sklon neracionalnom rasipanju energije. Osjetljiva su mu koljena, a može patiti i od slabe cirkulacije, aritmije i proširenih vena. Bolesti ponekad dolaze naglo i nenadano, uz jake temperature i nejasne simptome. Ovdje se preporučuje njegovati uredan životni ritam, uz dovoljno sna i uravnoteženu prehranu. Od alternativnih metoda preporučuje se bioenergija, radiestezija, liječenje s magnetima, kao i povremeni post s voćem i voćnim sokovima, specijalno od grožđa i limuna.

RIBE

su ponekad sklone ovisničkim oblicima ponašanja, pretjeranoj konzumaciji hrane, alkohola i cigareta, što može izazvati različite zdravstvene poremećaje. Nemirne su i izuzetno osjetljive na sve vrste stresova, sklone hormonalnim poremećajima, psihosomatskim bolestima, virozama i upalama. Bolesti se u njih uglavnom javljaju kao posljedica dugotrajnih emotivnih frustracija. Potrebni su im povremeni periodi samoće i izolacije, miran i uravnotežen tempo života, a od korisnih terapijskih metoda preporučuje im se terapija sa snovima i kreativna vizualizacija, kao i lagane šetnje po prirodi, te ako su religiozne, pomoći će im i molitva. Za pozitivan ishod njihovog liječenja vrlo je bitno da imaju suosjećajnog terapeuta u kojega će imati povjerenja.

autor: Krešimira Gojanović

KAKO ISCIJELITI SEBE – OSNOVNE SMJERNICE
Neizbježno je da se svi borimo protiv nedaća, čak i oni duboko predani duhovnom razvoju. Trebamo pomoć smjernica koje će nas podsjetiti na to kako trebamo surađivati s procesom preobrazbe. Evo nekih:
U nedaći uvijek pokušajte razabrati što vam ona daruje.
Nikad se ne predajte samosažaljenju.
Nikad ne krivite druge za svoje probleme.
Njegujte osjećaj zahvalnosti.
Ne prosuđujte svoju ili tuđu situaciju.

0