ZDRAVLJE – način življenja i razmišljanja

Čovjek nije samo skup kostiju i mesa niti je svijet samo ono što možemo osjetiti s naših pet čula tako ni današnji koncept zdravlja i liječenja koji klasična medicina propagira, a koji se uglavnom odnosi na liječenje našeg tijela nije u potpunosti ispravan.
U svrhu zdravlja i samoiscjeljivanja, najviše se treba koncentrirati na ljudsko biće kao energetsku pojavu i interakciju s okolinom.
Vi ste središte zbivanja i sami krojite svoju sudbinu, vi ste odgovorni za svoj život.
UČINITE SEBI DAN ISPUNJEN LJUBAVLJU I SVJETLOM !
Time činite dobro sebi i drugima oko sebe.
Korijen i put dobrog života i univerzalni sklad leži u životnim navikama
i stavovima svake osobe koje ostvarujemo živeći u skladu s prirodom.

Za sretan život potrebno nam je tjelesno zdravlje, mentalno zdravlje, duhovno zdravlje, moralno zdravlje i financijsko zdravlje.
Za fizičko zdravlje je potrebno razvijati dnevni konstruktivni životni stil u kojem se suzdržavamo od loših navika i interesa, jer samo smo mi odgovorni za naše vlastito zdravlje putem osobnog angažiranja i djelovanja.
Ukoliko tijelo mučite negativnim emocijama, možete blokirati protok energije koju upijate kroz čakre i ta blokada će vam uzrokovati bolest. Bolest nije fizička. Bolest je samo manifestacija blokirane energije.
Da bi ostvarili mentalno zdravlje potrebno je upravljati i rafinirati naše misli i emocije kako bi se razvila jasna i otvorena svijest. Također je za mentalno zdravlje bitno razvijati um bez predrasuda u kojem odbacujemo destruktivne emocije i negativne stavove.
Duhovnim razvojem pročišćavamo i jačamo naš duh kroz kontinuirani samorazvoj. Učimo razvijati kreativni i integralni um za balansiranje intelekta i intuicije. Ako uskladimo naš cilj i naša djela s univerzalnim duhom pridonijet ćemo dobrobiti u cijelom čovječanstvu i samim time osloboditi svoje potencijale za jačanje duha, tijela, uma i zdravlja. Da bi ljudska duša napredovala potrebna je snaga osobne volje, svjesnosti i predodređenih impulsa.
Moralno zdravlje postižemo otkrivanjem naše istinske prirode koja je moralna…usklađivanjem s univerzalnim moralom, izgradnjom i njegovanjem konstruktivnih odnosa s ljudima. Pozitivan i ljubazan pristup stvara u nama čestito biće koje je zadovoljno svojim životom i živi izvan dualnosti.
Financijsko zdravlje omogućujemo sebi učenjem i usavršavanjem koje izražavamo u radu koji je zadužen za naše financije da bi mogli samostalno uživati kvalitetan financijski život unutar naših mogućnosti.

Svaki čovjek ima prepoznatljivu osobnost koja ga razlikuje od drugih ljudi i ne postoje dvije iste osobe, a tu osobnost formira ljudska svijest kojom upravljamo sami.
Ljudska svijest je ono što pokreće svijet, što nas čini time što jesmo. Ako je vaša svijest slobodna i željna proširivati horizonte, prelaziti granice, tada možete mijenjati i svoje navike i ustaljene obrasce. Tada možete biti slobodni i birati u što želite vjerovati.
Svijest ima nekoliko razina, a jedna od njih je i podsvijest koju najbolje poznajemo. Postoje i više razine svijesti koje je moguće doseći posebnim tehnikama i na taj način se dovesti u posebna stanja u kojima je poimanje svijeta oko sebe potpuno drukčije.
“Fizičko” u biti ne postoji. Sve je energija koja se manifestira na različite načine, vibrira na različitim frekvencijama koje možemo doživjeti našim osjetilima ili ne. Naša svjesnost uglavnom koristi vrlo uzak spektar osjetila za svijet oko sebe i zbog toga smo toliko ograničeni našim shvaćanjem.
Naše “fizičko” tijelo je samo posuđeno “vozilo” za pojavljivanje na ovom nivou svjesnosti.
Da bi kvalitetno živjeli potrebno je kontinuirano usavršavanje u smislu praktičnog utjelovljenja našeg duhovnog razvoja u našem svakodnevnom životu za opće zdravlje i mir u svijetu.

Pozitivne misli – ljubav, dobrota, suosjećanje s ljudima koji pate, radovanje životu, optimistički pristup životu, u čovjeku stvaraju pozitivnu vitalnu energiju, koja utječe na psihičku razinu, ali i na svaku tjelesnu stanicu.

….o promjeni načina življenja….
”Kada netko donosi odluku, zapravo uranja u moćnu struju koja čovjeka nosi do mjesta o kojem nije ni sanjao u času donošenja odluke.” (P. Coelho)

0