EFT – TEHNIKA EMOCIONALNE SLOBODE

EFT tehnika

EFT – tehnika emocionalne slobode (engl. – emotional freedom technique) polazi od toga, da je poremećaj protoka energije (energetske blokade) u organizmu – uzrok mnogih zdravstvenih problema.

Tijekom života  u našem tijelu nakupljaju  se stresovi, traume, negativna razmišljanja i stvaraju emocionalne blokade što na kraju rezultira bolešću. 

Kada se poremećaj u energetskom sustavu ukloni, nestaju i nepoželjna psihološka i emocionalna stanja, kao i bolest, koja je iz njih nastala.

KAKO FUNKCIONIRA EFT

Tehnika emocionalne slobode radi na takav način, da uspostavlja normalan protok energije u tijelu.

EFT možemo opisati kao  tehniku „emocionalne akupresure” , gdje se točke meridijana na tijelu stimuliraju lupkanjem prstom, a istovremeno se izgovaraju afirmacije (pozitivne rečenice).

Kada se pravilno primjenjuje, EFT brzo uspostavlja normalan tok energije, zbog čega dolazi do emocionalnog i fizičkog ozdravljenja.

EFT POMAŽE KOD STANJA

– ljutnja
– sve vrste strahova i panike
– ovisnosti
– loše navike
– nesanica
– stres
– tuga, žalost, ljubavna bol
– negativna sjećanja
– dječji problemi
– osjećaj krivnje
– sve vrste bolova (artritis, bol u vratu i leđima, glavobolja itd.)
– mršavljenje

EFT POBOLJŠAVA

– koncentraciju
– samopouzdanje
– sposobnost samo-ozdravljenja i oporavka
– međuljudske odnose
– san i relaksaciju
– učinkovitost na poslu, u školi ili sportu
Kad god osjetite da ste tužni, ljuti, umorni, kad osjetite da vam se neki ljudi „kače“ i crpe vam energiju ili bilo kakvu vrstu negativne emocije, odradite nekoliko rundi EFT da to očistite i „učitate“ na to mjesto pozitivnu misao. Tako ćete uravnotežiti energiju u dijelu organizma gdje je došlo do poremećaja energetske ravnoteže.

EFT TEHNIKA JE BESPLATNA I UČINKOVITA METODA, DAJE BRZI REZULTAT, JEDNOSTAVNA JE I MOŽETE JU KORISTITI BILO KADA I BILO GDJE.

Evo jedan koristan video poznate motivacijske govornice Ane Bučević:

https://www.youtube.com/watch?v=7sWbIXOo_EE

Na internetu možete naći razne EFT vježbe za određenu vrstu energetskih blokada, ovisno o tome što vam je u danom  trenutku potrebno. TESTIRAJTE. Vrlo je učinkovito.

0