KREATIVNA VIZUALIZACIJA – PUT SAMORAZVOJA

VIZUALIZACIJA JE MOĆNA TEHNIKA ZA OSTVARENJE ŽELJA

Svaka sekunda je prilika da promijenite svoj život..

Kreativna vizualizacija nije ništa novo, već je koristimo u svakodnevnom životu, a da toga možda nismo svjesni. Misli stvaraju naš život i svijet oko nas. U kreativnoj vizualizaciji uz pomoć mašte stvaramo ideju, sliku ili osjećaj koji želimo da se manifestira u našem životu tako da se redovito fokusiramo na cilj sve dok ga ne postignemo. Jako je bitno nevezivanje za cilj i otpuštanje želje, jer kad se grčevito držimo za želju, ne dopuštamo joj da se ostvari. Kad otpustimo želju, dajemo joj prostor da se izrazi i ostvari na najbolji mogući način.

Funkcioniranje vizualizacije

Svemir je energija koja prožima sve. Sve oko nas je energija i mi smo energija. Misao je oblik energije koji se lako i brzo mijenja za razliku od materije koja je čvršći oblik energije i teže se mijenja.  Misao prvo nastaje u našoj glavi, a onda pronalazi način da se manifestira.

Zato treba obraćati pozornost na svoje misli jer one kreiraju našu realnost. U ovom procesu možete naići na mnoge skrivene strahove i nesigurnosti, ali osvijestivši ih pomažete sebi u procesu rasta i omogućujete sretniji i bolji život.

Način vizualizacije

Treba se samo opustiti i probati za početak zamisliti to što želimo manifestirati i to zaista nije tako teško. Vidjet ćete kako se u glavi brzo stvaraju slike.

Ako se i dalje pojavljuje otpor dok zamišljate, razmislite zašto vam je taj cilj ili situaciju tako teško zamisliti. Možda ne vjerujete dovoljno u to da bi se moglo ostvariti ili možda to što vizualizirate nije ono što zaista želite? Duboko u sebi morate znati što želite, bez obzira na to što okolina od vas očekuje ili želi. Vodite se unutarnjim osjećajem i idite ka tome, ako to uistinu želite realizirati. Također su bitne  pozitivne afirmacije, jer one podižu vibraciju, a na visokoj vibraciji se manifestiraju želje. Prepustite ishod božanskoj energiji,  na vama je da vjerujete svom putu koji ste izabrali.

K O R A C I

Što želite ostvariti ?

  1. Odredite cilj – npr. novi posao, ljubav, zdravlje, sreću. Počnite s lakšim ciljevima, a kad usavršite tehniku, fokusirajte se na zahtjevnije ciljeve.
  2. Kreirajte jasnu sliku – razmišljajte o tome u sadašnjem vremenu kao da se već ostvarilo i uključite što više detalja u proces vizualizacije.
  3. Često se fokusirajte na cilj tijekom dana, uvijek kad ste opušteni ili kada lagano ulazite u san, Opuštenost je važna, jer u opuštenom stanju um je podložniji sugestiji i veća je vjerojatnost postizanja rezultata.

Vizualiziranje nikada ne smije biti na silu, shvatite to kao igru.

  1. Izgovarajte pozitivne afirmacije  –  razmišljajte o tome što želite na pozitivan način i uživite se u osjećaj kao da ste cilj već postigli, neka taj osjećaj što duže traje. Upotrebljavajte pozitivne afirmacije, jer one pomažu da učvrstimo ono što želimo. Npr. “Osjećam se sjajno, dok ostvarujem svoj cilj”, itd.

Uspješnost vizualizacije

  1. Želja – Pitajte se u srcu želite li zaista to što želite i da li je želja dovoljno iskrena i jaka.
  2. Vjera – Što više vjerujete u to da je cilj ostvariv, to je veća mogućnost ostvarenja. Pitajte se vjerujete li zaista u to.
  3. Prihvaćanje – Moramo voljno prihvatiti da se cilj može ostvariti. Bitno je da li samo težimo nečemu ili to zaista želimo.

Naši ciljevi se mogu promijeniti i u samom procesu vizualizacije kad shvatimo da je to što smo vizualizirali nešto što više ne želimo.

Kreativna vizualizacija nikako ne bi trebala biti forsirana i ako to postane, radije se usmjerite na neki drugi cilj ili odustanite. Potrebno je svaki dan barem malo vizualizirati. Ponekad je potrebno više vremena da bi kreativna vizualizacija uspjela, jer u procesu vizualizacije izlaze na vidjelo negativni obrasci koje smo nakupljali godinama i možda blokiraju cijeli proces. Zato budite strpljivi sa sobom, dajte si vremena. Kreativna vizualizacija je proces koji vam može promijeniti život ako uložite u nju dovoljno mašte, želje i vjere.

VI STE KREATOR SVOG ŽIVOTA !

Neka ove mudre riječi i citati osvijetle vašu svijest i neka vas ohrabre na vašem putu… Neka vas potaknu na djelovanje; podsjete na sve divne stvari  na svijetu i pomognu da učite iz mudrosti velikih ljudi koji su živjeli prije vas…

“Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam!” (Mk 11,24)

 “Vi kreirate svoj vlastiti svemir na svom putu.”  – Winston Churchill

 “Mašta je sve. Ona je pregled svih nadolazećih životnih atrakcija.” – Albert Einstein

“Privlačim u svoj život sve ono čemu dajem pažnju, energiju i fokus, bilo to pozitivno ili negativno.”  – Michael Losier

“Ništa izvan mene nema nikakvu moć nada mnom.”  – Walt Whitman

“Sreća nije odredište. To je način života.”  – Burton Hills

“Što god ste stvorili u svom životu morali ste najprije to stvoriti u vašoj mašti.” – Tycho Photiou

“Njegujte svoje vizije i snove, jer su oni djeca vaše duše i nacrti svega što možete ostvariti.” – Napoleon Hill

“Zahvalnost je stav koji nas povezuje s našim izvorom opskrbe. I što ste više zahvalni, bliži ste svom stvoritelju, arhitektu svemira, duhovnoj srži vašeg bića. To je fenomenalna pouka.” – Bob Proctor

 

0