SMIJEH KAO LIJEK

nasmiješi se
SMIJEH KAO LIJEK

Smijeh pomaže otkloniti negativne posljedice stresa koji je broj jedan ubojica u svijetu zbog modernog načina života. Više od 70% bolesti poput visokog krvnog tlaka, bolesti srca, depresije, nesanice, alergija, astme, čestih prehlada… posljedica su dugotrajnog stresa. Smijeh stimulira obje strane mozga i povećava njihovu učinkovitost učenja, primanja i obrade informacija.
Humor je snažan emocionalni lijek koji smanjuje stres, pomaže nam nositi se s agresivnošću i ljutnjom. Frustrirajuće i teške životne situacije puno ćemo lakše prebroditi ako se naučimo šaliti na vlastiti račun. Humor nam pomaže i premostiti osjećaj samoće jer nas veže s drugim ljudima.
Smijati se sebi i svojem životu znači imati zdrav smisao za humor, to je znak da se potpuno prihvaćamo i poštujemo. Manjak smisla za humor povezuje se s manjkom samopouzdanja.
Humor je važan za mentalno zdravlje iz više razloga. Povezuje nas i spaja s drugim ljudima te nam pomaže zamijeniti negativne osjećaje pozitivnima, jer se ne možemo osjećati depresivno ili ljuto i istovremeno se šaliti i smijati. Smijeh mijenja ponašanje, osobe koje se puno smiju puno više komuniciraju, verbalno i neverbalno, s okolinom, a također i povećava razinu energije u organizmu.
Smijeh i humor su dobri za nas jer čine da se osjećamo fenomenalno.

nasmij se

SMIJEH KAO LIJEK
“Lažni smijeh”
Znanstvenici su brojnim istraživanjima pokazali kako smijeh čini dobro ljudima, njihovom tijelu, umu i osjećajima bez obzira smiju li se „od srca“ ili je njihov smijeh forsiran i lažan. Stoga, ako imate poteškoća s pronalaženjem istinskog smijeha i humora u svojem životu, probajte ga lažirati, a s vremenom ćete se osjećati bolje i moći ćete se smijati iskreno.

0