Pluća čiste kurkuma, luk i đumbir

Ako ste pušač, obavezno pročitajte

Ako ste pušač ili bivši pušač, vaša pluća vrlo su vjerojatno puna toksina iz cigareta. Da biste ih pročistili, neće vam biti potrebno čudo, već napitak izuzetnih svojstava, napravljen od tri biljna ljekovita sastojka: đumbira, luka i kurkume.
Đumbir – ovaj drevni začin, od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi iz pluća.
Bijeli luk ima antikancerogena svojstva, a odličan je i kod brojnih malignih stanja. Posebno je djelotvoran u sprječavanju bolesti dišnih organa.
Kurkuma ili indijski šafran bogat je vitaminima i mineralima, a sadrži i zdrave omega 3 masne kiseline. Djeluje antivirusno, antibakterijski i antikancerogeno.

Za napitak je potrebno: 400 grama bijelog luka, 1 litar vode, 400 grama meda ili javorovog sirupa, 2 žlice kurkume i korijen đumbira veličine palca.

Priprema:

Vodi dodajte med, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, naribajte korijen đumbira i dodajte u  vodu s medom. Kad mješavina ponovno provrije, dodajte kurkumu i smanjite vatru. Neka se mješavina kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenu posudu. Kada se potpuno ohladi, stavite u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme.

Uzimajte dvije žlice eliksira ujutro na prazan želudac i navečer dva sata nakon obroka.

Izvor. Magično bilje

4752