ŽIVOT U ČAROLIJI ZAHVALNOSTI !

VJEŽBA  ZAHVALNOSTI JE JAKO MOĆNA VJEŽBA

Zahvalnost nije samo lijepa riječ kojom uzvraćamo na ljubaznosti.

Zahvalnost je stav koji se uči, vježba i njeguje.

Zahvalni ljudi žive sreću, radost, ljubav, mir, pozitivan stav i osviješteni su.

BUDITE ZAHVALNI I NJEGUJTE OSJEĆAJ ZAHVALNOSTI  na onome što imate i na onome što biste htjeli  imati ili postići,  to radite svakodnevno, jer ste u stanju zahvalnosti usklađeni sa sobom i dopuštate da vam se želje lakše ostvaruju. EMOCIJA ZAHVALNOSTI VIBRIRA NA NAJVIŠOJ FREKVENCIJI, KAO  I  LJUBAV.  ZAHVALJUJTE  ISTINSKI. OSJETITE ZAHVALNOST, JER JE EMOCIJA KLJUČNA.

Naročito je bitno istinski zahvaljivati kad vam se pojave negativne misli ili loše emocije (uvijek imate na čemu biti zahvalni), jer tada momentalno prelazite u stanje VIŠIH vibracija i održavate usklađenost i mir sa sobom. Ako mislite da nemate na čemu biti zahvalni, probajte zahvaljivati na tome što ste živi, što postojite (to je osnovno), na suncu, na nebu, na hrani, na onome što ste do sada postigli….itd., a nakon toga će se pojaviti još stotine zahvalnosti.  PROBAJTE  DAN, DVA, TRI…. I NASTAVITE.  VJEŽBAJTE….. sve je proces….ČUDA SU MOGUĆA…

Što je istina?

Zahvalnost je izvor sreće.  A sreća budi ono najbolje u nama.

Zahvalnost nam skreće fokus sa svega onoga na što se žalimo i što nemamo, na sve ono što imamo i na čemu sve trebamo biti zahvalni. Samim time nas tjera da budemo prisutni sada i ovdje kako bismo primijetili sve ono na čemu trebamo biti zahvalni.

Dozvolite sebi da prepoznate lijepe stvari oko vas.

Zahvalnost razvija svijest o pozitivnim stvarima.

Možete se čak zahvaliti na malim stvarima kao što je film koji ste gledali, osvježavajući napitak koju ste popili, koncert ili zabava na kojoj ste bili itd., te male stvari nekad mogu imati veću moć za podizanje sreće od većih stvari.

Napravite da vam zahvalnost postane navika.

Kad pokažete zahvalnost, vaš nivo sreće se povećava.

U činu izražavanja zahvalnosti sadržano je nešto toliko snažno, nešto što udahnjuje život. Taj je čin sličan ponovnom punjenju akumulatora. Kad otvorite um i dopustite srcu da zapjeva od radosti, vaš um, tijelo, duh i svakodnevne aktivnosti mogu primiti novo punjenje.

Zahvalnost je najveće moguće, a vjerojatno  i najmoćnije sredstvo okrijepe našeg duha. Kad smo zahvalni za darove koje već imamo, već i sam naš stav zahvalnosti privlači nam dodatno dobro. Zahvalnost je slična velikome magnetu koji nam može privlačiti  prijatelje, ljubav, mir, radost, zdravlje, uspjeh i materijalna dobra.

Zašto toliko puno vas ne uspijeva biti sretno?

Znanstvena istraživanja pokazuju da osobe s visokim nivoom zahvalnosti žive ispunjenijim, sretnijim i zdravijim životom.

Onda kada budete orijentirani na stvari na kojima ste zahvalni, otkrit ćete koliko radosti ima u svemu onome što ste olako doživljavali. Zahvalnost nije samo reakcija kada dobijemo ono što želimo, već vještina kojom i u teškim situacijama pronalazimo svjetlost.

Zahvalnost je toliko važna i snažna komponenta za našu fizičku i mentalnu dobrobit, zato je treba prakticirati svakodnevno i često. To je jedna moćna tehnika, koja vam omogućava da budete sretni sada.

Ključni aspekt zahvalnosti – ljubav. Mi jedino iz ljubavi možemo biti zahvalni. A ljubav je najbolji protuotrov negativnosti. Kroz izražavanje zahvalnosti mi sebe punimo ljubavlju i što smo zahvalniji, to smo puniji ljubavi.

PRAKTICIRANJE ZAHVALNOSTI ČINI ŽIVOT LJEPŠIM I SRETNIJIM  !

 “Otkad živim u čarobnom svijetu zahvalnosti….presretna sam” –  Sonja Smičiklas, urednica

0