TRI KLJUČA STVARANJA SUDBINE

Sve su moći presudno važne za stvaranje dinamične sudbine, ali tri temeljne sastavnice svoje prirode nikada ne biste smjeli previđati. Štoviše, toliko su važne da biste ih trebali razmatrati svaki dan – pa čak i svakih sat vremena  i l i  češće!

Sljedeći savjeti pomoći će vam primjenjivati ih u najvećoj mogućoj mjeri. U sklopu rutine uvijek imajte na umu tri presudno važna ključa stvaranja sudbine: svijest, energiju i namjeru.

SVIJEST

Vaša svijest stvara vašu stvarnost pa morate biti pozorni i prepuštati se samo pozitivnim mislima. Rješenje je razvijanje istinskog znanja o smjeru vlastitog mentalnog žarišta. Ako ste usredotočeni na vrijednost i radost svojega života, ta će se iskustva razvijati razmjerno pozornosti koju im posvećujete.

Upamtite sljedeće smjernice kako biste ostali na pravom putu:

 • Po pitanju svijesti ne budite zombi.
 • Uvidite o čemu razmišljate i kako će to utjecati na vašu budućnost. Samo vi možete upravljati sadržajem svoje svijesti.
 • Podsjećajte se na svoje mogućnosti po pitanju svijesti.
 • Nipošto nemojte opsesivno razmišljati o onome što nije u redu. Umjesto toga usredotočite se na ono što može biti u redu i utvrdite samo tu predodžbu.
 • U srcu i umu uvijek održavajte pozitivnu predodžbu samoga sebe.
 • Kad god se okomite na samoga sebe, sjetite se svoje nove, pozitivne samopredodžbe i samoodređenja utemeljenog na ljubavi.
 • Nikada nemojte biti više usredotočeni na ono što vam nedostaje nego na ono što imate.
 • Neka vam uvijek bude najvažnije potvrđivati vlastite vrline i sve dobro što posjedujete. Na taj način nastavljate očitovati više obilja u budućnosti.
 • Razmišljajte o svojim mogućnostima! Stvorite uzbudljive predodžbe sreće i uspjeha u sebi i u svojoj budućnosti. Sjetite se tih predodžbi nekoliko puta dnevno. Neka budu vedre, jasne i bliske; usredotočite se na njih i duboko dišite, osjećajući radost i uzbuđenje. Na taj ćete način u svojim živčanim putevima potaknuti vrlo stvarne reakcije, stvaranje neuropeptida i svjesna očekivanja.
 • Razmatrajte svoja očekivanja. Svaku pesimističnu misao pretvorite u optimističan zaključak o budućim mogućnostima. Sjetite se da je svijet prepun beskrajnih mogućnosti. Očekujte najbolje i s vremenom ćete to i dobiti!

ENERGIJA

Energiju neprestano odašiljete i primate. Sve što vam se dogodi jest vraćanje onoga što odašiljete u svakom trenutku. Vaše misli, vjerovanja i emocije čak i u ovom trenutku odašilju vrlo jasne signale o tome tko jeste i što ste voljni prihvatiti u svojemu životu. Ako želite privući uspješne situacije i ljude koji će vam pomoći u njihovu stvaranju, vaša rezonancija mora vibrirati zdravim vjerovanjima, pozitivnim mislima i istinski radosnim emocijama.

 • Uvijek budite svjesni da neprestano stvarate energiju.
 • Energiju stvarate čak i ako toga niste svjesni. Stoga se što češće upuštajte u misli i vjerovanja koja će stvoriti pozitivne i privlačne vibracije.
 • Uvijek birajte podupiranje i poticanje samoga sebe te vjeru u sebe.
 • Energija samopouzdanja započinje samopoštovanjem. Ako svojim mislima i postupcima omalovažavate samoga sebe, pozivate svijet da čini isto. Uspjeh nikada ne odjekuje u skladu sa stavom sumnje u sebe pa stoga svaki dan afirmirajte svoju vjeru u sebe.
 • Birajte optimizam!
 • Pesimističan svjetonazor nema nikakvu energetsku vrijednost. Što god se događalo oko vas, vi možete gledati dalje od problema i otvoriti se za primanje rješenja. Razmišljajte o tome kako situacija može biti bolja, a potom djelujte u tom smjeru.
 • Otkrijte svoju istinsku svrhu.
 • Sjetite se da je dio vaše misije povezivanje s vlastitim duhom pa doznajte više o tome tko ste i zašto ste ovdje. A kad ustanovite, uvažavajte to!
 • Ostanite u sadašnjem trenutku!
 • Energetski gledano, vaše uporište moći jest sadašnji trenutak. Sjetite se da svaka nova sekunda nudi novu mogućnost promjene svijesti i energetske vibracije. Čak i ako ste prije minutu bili ispunjeni negativnošću, sada možete izabrati drukčiju vibraciju. Oprostite si i odustanite od prošlosti. Primjenjujte moć sadašnjeg trenutka kako biste stvorili čudesno lijepu budućnost.
 • Živite u ljubavi i dubokoj zahvalnosti.
 • To su najprivlačnije energije koje možete odašiljati. Šaljite ljubav ljudima koji vas okružuju i projektima kojima se bavite. Živite sa zahvalnošću za sve što imate i za sve što jeste. Vaša namjera uvažavanja i zahvalnosti privlači još više onoga za što ćete biti zahvalni.

NAMJERA

Vaše namjere usmjeravaju vašu energiju i svijest te kao takve stvaraju žarište vaših životnih ciljeva. Istinski uspjeh proizlazi iz čiste motivacije, nikada iz straha. Ako ostvarenju svojih ciljeva težite zbog poboljšavanja svrhovitog i radosnog života, svojim ćete namjerama potaknuti velikodušan Univerzum da vam pomogne na sve moguće načine.

 • Svoje ciljeve nipošto ne određujte kao jedini izvor svoje sreće, vrijednosti ili određenja. To neizostavno stvara nestrpljivost i očaj – vrlo škodljive energije koje će onemogućiti ostvarenje vaših snova.
 • Ozbiljno razmotrite svoje namjere – vezane uz profesionalne ciljeve i uz svakidašnje aktivnosti. Razmislite o tome zašto radite to što radite, a potom se zapitajte je li svaka namjera čista ili je utemeljena na strahu. Ako je utemeljena na strahu, promijenite djelovanje ili razlog zbog kojega djelujete.
 • Pazite da vaše namjere nisu suprotstavljene. Ako želite uspjeti u nečemu osobitom, morate biti sigurni da to doista želite. Također znajte da to zaslužujete i vjerujte da je izvedivo. Svoju narudžbu Univerzumu nemojte poništavati suprotnim sumnjama i vjerovanjima.
 • Odustanite od svake emocionalne vezanosti uz svoje ciljeve. Odustanite od potrebitosti, nestrpljivosti i očaja; budite strpljivi, ali ustrajni. Pronađite zadovoljstvo u procesu i naposljetku ćete opaziti istinsku vrijednost.
 • Svaki dan živite sa svjesnom namjerom.
 • Namjeravajte živjeti radosno! Bez obzira na to obavljate li kakav uobičajeni zadatak i l i ste zaokupljeni ostvarenjem svojih snova, činite to s čistom namjerom. Težite vrijednosti, miru, ljubavi i zahvalnosti.
 • Svaki dan utvrđujte namjeru povezivanja sa svojim izvorom ljubavi, s Univerzalnom Inteligencijom, sa suosjećajnim Božjim srcem. Što tu živu svrhu više uvodite u svoj svakidašnji život, to će vaša energija biti bolje usklađena s neiscrpnim poljem svih mogućnosti.

Dijeljenje uspjeha

Sve tri navedene sastavnice – svijest, energija i namjera – određuju vaš osobni uspjeh, ali nemojte zaboraviti da se vaša vibracija širi u svijet te sudjeluje u stvaraju sudbine čovječanstva. Nelokaliziranost toga utjecaja znači da imate moć posvuda. Štoviše, vaše uzvišenije namjere jednako utječu na uspjeh naše vrste kao i na vaš život. Sva energija koju odašiljete, pokreće čovječanstvo u jednom od dva smjera – prema ljubavi i uspjehu ili prema mržnji i razaranju. Svaka osuda ili samokritika pojačavaju negativan zamah svijeta, dok svaka brižna misao pojačava pozitivan zamah. Čak i namjera okončavanja sukoba u vlastitom umu sudjeluje u okončavanju sukoba na određenom mjestu u svijetu. Neosporna istina morfogenetskih polja zajedničke svijesti glasi: svi neprestano pridonosimo posljedicama za našu vrstu, određujemo bliske i daleke ishode. Kad svi naučimo vibrirati s više ljubavi, stvarat ćemo divne sudbine, ali i uzvišeniju, svjetliju vibraciju sudbine čovječanstva.

Dobre vibracije

Ne zaboravite živjeti afirmativno. U svemu što mislite i činite uvijek razmatrajte svoje optimistične i poticajne mogućnosti. Imajte na umu da je svaki sadašnji trenutak energetska mogućnost za vas pa uvijek birajte pozitivno viđenje samoga sebe, svojih ciljeva i svojega svijeta. Afirmirajte svoj život u svakoj prilici i Univerzum će odgovoriti na divne načine. Ne odbacujte ovo kao idealističku uobrazilju jer je posrijedi znanstvena stvarnost koju doista ne možete zanemariti. Vaša energija nezaustavljivo vibrira u svakoj stanici i iskustvu. Uvijek,u svakom trenu, imate mogućnost vibrirati na višoj, vedrijoj razini. U ovom trenutku možete donijeti izbor koji može zauvijek promijeniti vaš život pa izaberite stav prožet uzbuđenjem, radošću i očekivanjem. Uzdignite se iznad stare, nezdrave energije i uskladite se s novom vjerom u sebe i u svoj neograničeni svijet. Živite s predodžbom svoje divne budućnosti i uskoro ćete se naći u toj stvarnosti. Svoju sudbinu oblikujete u svakom trenutku svojega života. Budite sreća kojoj težite i doživjet ćete neopisivu ljepotu i blaženstvo!

Iz knjige: KVANTNI USPJEH, Sandra Anne Taylor,  ZAPANJUJUĆA ZNANOST BOGATSTVA I SREĆE

0