ARKANĐELI – DUHOVNA BIĆA

ARKANĐELI SU MOĆNE ENERGIJE, KOJI ITEKAKO MOGU POMOĆI NA ZEMLJI. ONI NISU OSOBNI ČUVARI, ONI IMAJU OKO SEBE VOJSKU ANĐELA. MOŽEMO IMATI OSOBNOG ANĐELA ČUVARA, KOJI SE POJAVI KAD NAM JE POTREBAN.

Anđelima se možemo obratiti uvijek i za sve na jednostavan način, jednostavno ih nešto zamolimo, zatražimo da nam pomognu i zahvalimo na pomoći.

Nemojte se zamarati time kako se vaš osobni anđeo zove, jer ako ga prizovete molitvom iz srca, budite uvjereni da će on doći.

Pustite da Anđeli odrade ono što je njihov zadatak. Oni posjeduju energiju koja vam može pomoći i zaštiti vas. Anđeli su poslani među vas zbog vas samih, jer oni su toliko čista i ispravna bića da jedino što mogu raditi je prenositi Božansku energiju na sva bića .

MIHAEL (onaj koji je sličan Bogu, anđeoski ratnik, zaštitnik usamljenog putnika) arkanđeo zaštite posebno na putu, on je vodič i nadahnuće, pomaže nam govoriti istinu, podučavati istinu, širiti istinu, zovemo ga kad trebamo snagu i hrabrost, fizičku zaštitu, reže sve što nam je suvišno na putu, što nas ugrožava u kretanju životom.

GABRIEL (božji junak, Bog je moja snaga) arkanđeo odnosa, obraćamo mu se kad želimo riješiti neki problem u vezi s drugom osobom, molimo ga na nam pomogne pročistiti vezu, unijeti više reda i sklada u naše živote i odnose s drugim ljudima, obično se pojavljuje s bijelom svjetlošću jer je njegova energija čista, bijela, prozračna i jasna u odnosima koje je on pročistio i blagoslovio.

RAFAEL (Bog je iscjelitelj) predivan arkanđeo iscjeljivanja, molimo ga da podrži cjelovitost naših tijela, on će nam pomoći svladati lekciju bolesti kako bismo dalje išli iscijeljeni na svim razinama, zdrava biće zdravog života, pojavljuje se sa smaragdno zelenom svjetlošću, njega zovemo kad smo bolesni ili kad trebamo iscjeljenje ili ga molimo za nekog drugog za iscjeljenje ili kad molimo njegov blagoslov kako bismo bili kanalom božanske energije iscjeljivanja za neku drugu osobu, životinju, stablo ili bilo koga.

URIEL (božja vatra) arkanđeo posla i služenja, arkanđeo svjetskog mira, od njega možemo naučiti davati i primati, njemu se obraćamo kad tražimo pravi posao za sebe, uz to kad smo preplašeni od života, trebamo u pomoć pozvati ovog moćnog arkanđela kako bi nam pomogao osloboditi se straha. Arkanđeo svakodnevnih poslova, molimo ga da nam pomogne da obavljamo pravi posao, posao kojeg volimo, u kojem će kad ga obavljamo pjevati naše srce, kojeg ćemo upravo što ga volimo, raditi najbolje.

JOFIEL (božja ljepota, arkanđeo kreativnosti, onaj kojem se obraćamo s molbom za nadahnuće, buđenje iz kolotečine u koju smo dopustili zarobiti se, molimo ga da nam pomogne ukloniti mentalne blokade ili konfuzije, pomaže kod učenja i podučavanja, zovemo ga kad smo blokirani u vlastitoj kreativnosti, kad imamo trenutke zastoja, pomoć pri koncentraciji, fokusiranost na ono što radimo, učimo.

ŠAMUEL (onaj koji vidi Boga, arkanđeo ljubavi, njega molimo za pomoć pri otvaranju srca, on će nam ga ispuniti bezuvjetnom ljubavlju, krasi ga ružičasta svjetlost, prekrasna bezuvjetna ljubav.

ZADKIEL (božja Pravda, čudesni ljubičasti arkanđeo oprosta, slobode i radosti), upravo tim redom, od opraštanja sebi i drugima preko slobode koju nam taj oprost donosi, stižemo do onog što nas najviše pokreće u ovozemaljskom životu, radosti, ovo je arkanđeo koji radi s ljubičastim plamenom, kad pretpostavljamo kako će nam dan biti težak, zamolimo ga neka svojim ljubičastim plamenom sprži sve prepreke pred nama i očisti put kojim ćemo toga dana ići. Kad osjetimo da imamo prepreke u ostvarenju svojih ciljeva, namjera, planova, možemo zvati arkanđela Zadkiela da ih otkloni, uz rečenicu za sve što težimo ostvariti, da ostvarujemo za svoje najviše dobro i za dobro svih kojih se tiče.

METATRON, posebna priča, za njega knjige kažu da je najviši od arkanđela, on je anđeosko biće najvišeg reda, s golemim strahopoštovanjem, ponekad ga pozivamo moleći ga da u naša tijela unese onoliko svjetlosti koliko je možemo podnijeti u ovome trenutku svoga života.

590