KAKO POSTATI OSOBA ZADOVOLJNA SOBOM ?

PROMJENE SE DOGAĐAJU KAD POČNETE PRIHVAĆATI I VOLJETI SEBE

Može li se naučiti kako se razveseliti i živjeti sretno? Može. Radom na sebi.

Jesam li zadovoljan/a sobom i raspoložen/a ovisi prvenstveno o meni, sve je u mojoj glavi.

Svatko od nas katkad zapadne u razdoblje u kojem se sve čini teškim, a raspoloženje nikada nije bilo gore.

Nemojte čekati da se netko vama obrati i pokuša vas oraspoložiti, potištenost je u vašoj glavi, što je jedino mjesto na kojem biste trebali tražiti rješenje!

DONESITE ODLUKU. 

Ako želite izmijeniti svoj način života, morate ustrajati na izmjeni negativne slike koju imate o sebi. Prestanite podcjenjivati sami sebe: svaka osoba je jedinstvena, ali ni jedna nije savršena. Naučite voljeti sebe. Učinite nešto samo za sebe.

Osoba na koju želite ličiti ima sigurno mnoge mane koje vi nemate. Vi, pak, imate kvalitete koje ona nikad neće imati. I svi velikani ovoga svijeta znali su za svoje slabosti. Ali, oni su ih i prihvaćali. Dok, začudo, oni koji nemaju povjerenja u sebe, svoje slabosti ne prihvaćaju, ne mire se s njima.

Nemojte umišljati da postoji ljudsko savršenstvo.

Prihvatite sebe onakvima kakvi ste: sa svim kvalitetama i manama.

Protjerajte iz svog duha rečenice poput: “To ničemu ne služi, nikad neću uspjeti u tome”. “Nikada neću naučiti taj predmet”. “Tako sam ružan(a)”… Ove su Vam rečenice nepotrebne. Imajte uvijek na umu da će vas negativne misli iz lošeg odvući u još gore stanje. Loše, negativne mentalne slike potiču našu podsvijest na konkretiziranje svega onog što joj sugeriramo. Tražite u sebi kvalitete koje sigurno postoje – samo ih vi niste svjesni. Otkrijte svoju pravu vrijednost. Primijetite talent s kojim obavljate pojedine stvari, pa bile one i najjednostavnije.

Mislite sve vrijeme na pozitivne ciljeve koje želite ostvariti. Postanite prava tvornica pozitivnih mentalnih slika i prepustite ih svojoj podsvijesti!

Posljednji savjet kad su kompleksi u pitanju: ako je potrebno, udaljite od sebe, što je brže moguće, sve one koji pokušavaju biti iznad vas, da dominiraju, da vas “mrve”. Izbjegavajte one pred kojima se osjećate inferiorno, sasvim mali. Okružite se ljudima koji će vas slušati, cijeniti. Čovjek se mnogo bolje osjeća kad zna da je voljen. Tada ponovo stječe povjerenje u sebe, opušta se, a njegova podsvijest oslobađa sva ona bogatstva njegovog duha koja su bila blokirana zbog neprijateljske i hladne okoline.

Čuvajte prave prijatelje, one koji vas istinski poštuju i znaju to pokazati. Viđajte se s njima što češće i izbjegavajte, obavezno, one druge!

Promijenite prehranu. Konzumirajte što više sirovih, neprocesuiranih namirnica koje će nahraniti Vaše tijelo, ali i učiniti ga zdravim i punim energije. Zeleni kašasti sokovi su najidealniji izbor kada govorimo o sirovoj hrani, jer sadrže veliku količinu klorofila (iz zelenog lisnatog bilja i povrća), koji izravno utječe na Vaše raspoloženje i energiju. A to je ono što okolina zamjećuje – ako ste Vi sretni i ispunjeni, tako ćete i zračiti i time ćete u svoj život privlačiti osobe koje su pozitivne i koje razmišljaju na isti način kao i Vi.

VI TO MOŽETE ! ZASLUŽUJETE NAJBOLJE !

1492