POGLED NAPRIJED

Točka na kojoj biste stalno trebali držati fokus je ona u vama. To je vaš «pogled naprijed».

Jer ono što ste vi sada je ono što ste nekada bili, a to sve je zapravo ono što ćete postati.

U toj točki pokušajte vidjeti sve ono što vi jeste, pogledajte sebe kakvi vi jeste i onda se korigirajte. Stavite si osobine kakve bi željeli imati, družite se s osjećajima kakve bi voljeli osjećati. Jer to što ste u svojoj točki, unutar vas, to je zapravo vaš «pogled naprijed».

Na taj način stalno ćete vidjeti svijetlu budućnost i stalno ćete koračati uzdignute glave, a tada niti ne možete vidjeti ništa drugo nego ljepotu svega što vas okružuje.

A taj pogled zatim donosi sreću koja u valovima plovi vašim tijelom i donosi radosni uzdah.

Tada ste zatvorili svoj krug i ostali u točki. Točki koja vam pokazuje tko ste vi zapravo – onaj kakvim vi želite biti – to ste vi zapravo.

Planet na kojem se trenutno nalazite prolazi kroz svoju najveću moguću krizu do sada. Dio te krize ste i vi jer da nije tako sada jednostavno ne biste bili ovdje.

Uvidjevši krizu i shvativši njene probleme te krenuvši u borbu i rješavanje vi ništa nećete postići. Niti za planet niti za vas. Jer ovaj planet tvorite i vi, svojim postojanjem na njemu postali ste dio njega. A kako bi se neki komad mogao početi mijenjati? Tako što bi njegove stanice to odlučile. Promijenivši stanice vi mijenjate zapravo cijeli komad. I bez obzira na to što vi trenutno mislili o planetu i drugima krenite od toga da mijenjate sebe. Na taj način bit ćete ponosna stanica velikog dijela koja je odlučila nešto poduzeti.

Kada krenete, vidjet ćete i susresti druge ponosne stanice, a zatim već mali broj vas ponosnih učinit će puno.

Sjetite se velikog kamena i poluge. Već mala poluga može izazvati pokretanje velikog kamena. Na taj način i vaša najmanja misao može pomoći prvenstveno vama da se probudite i shvatite.

Kada krenete, vaša energija otvorit će vam put i pokazati smjer – onaj «pogled naprijed» – vašu točku – vas.

Autor: Maja Šamarinac

Izvor: knjiga MAGIC WOOD

117