Hvalospjevan doručak koji će vas preporoditi

Dobrobiti ovog obroka su ogromne. Osim što poboljšava probavu i daje energiju, on je dobra prevencija od raznih infekcija…

Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti, tako da se niti oni najzaposleniji ne mogu izvlačiti, a zasigurno će im koristiti.

Probajte jesti ovaj tip doručka svako jutro tijekom mjesec dana i samo promatrajte promjene na bolje.

Sastojci: 1 jogurt; 1 žlica jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 žlica meda; 40-50 grama sjeckanih oraha; pola žlice cimeta; 30 kapi propolisa; 3 žlice zobene kaše i suho voće po izboru. Vrijeme pripreme je 5 minuta.

Što je pektin i kako se radi?

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udio pektina. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utječe na razgradnju masnih tvari. Izvrstan apsorbira masti koji smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane i pospješuje rad debelog crijeva.

Recept za domaći pektin

Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove narežite na manje komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Kuhajte na umjerenoj vatri 30 minuta. Potom miješajući nastavite kuhati dok se masa ne zgusne. Ocijedite kroz cjediljku i odmah smjesu pektina spremite u steriliziranu teglu.

Kako pripremiti ovaj doručak?

Noć prije pomiješajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u hladnjaku da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati čekati da se pektin rastvori. Ujutro dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci i rastopi zobena kaša.

Zašto je ovaj doručak najbolji?

Jača imunitet.

Prevencija je mnogim infekcijama.

Djeluje antiupalno.

Poboljšava cirkulaciju. Daje ljepši izgled koži i kosi.

Štiti zdravlje zuba.

Pomaže u mršavljenju.

Izvor: Elle.hr

ŽIVITE ZDRAVO I BUDITE ZDRAVI !

100