Biranjem pozitivnih emocija stvaramo bolji život!

Emocije su super i svaki dan sačinjavaju veliki dio našeg postojanja. Samim biranjem emocija, biramo i kvalitetniji put svojega života. Emocije, um, misli, duh, tijelo, kao i sama energija čine našu jezgrovitu nedjeljivu cjelinu. Pa, kako brinemo o našem tijelu, tako trebamo obratiti pažnju i na izbor emocija. One emocije koje njegujemo i kojima dopuštamo da budu dulje u nama, te emocije na kraju prevladaju. Te emocije počinju sačinjavati i kreirati energiju oko nas. Te emocije počinju sačinjavati naše misli i sam njihov tok. A kasnije, taj tok misli, počinje kreirati našu fizičku stvarnost, koja nam se može, ali i ne mora sviđati.

Pregršt je emocija koje su nam dostupne, od ljubavi, radosti, snenosti, romantičnosti koje su prepune dobrih vibracija i na najbolji mogući način brinu o našem duhu i tijelu. Emocije poput ljutnje, srdžbe ili čak prividom maskirane neemotivnosti, sve smo dalje od kreativnog i atraktivnog života koji nas inspirira. Da, istina je, često se možemo naći uvrijeđeni, povrijeđeni, ljuti ili na neki način se susresti s emocijom koja našu energiju, misli, pa čak i samo tijelo i njegove reakcije izbaci iz balansa. Na nama je koliko ćemo dopustiti dugo njegovati emocije koje nam ne koriste.

Ako se probudimo iz sna i poželimo odbaciti nekvalitetne emocije i začiniti svoj život, to je vrlo lako moguće. Ljepota ovog života se i sastoji od mogućnosti osjećanja cijele palete emocija, koje su prekrasne. Zato što prije u svoj život vratite onu neodoljivu želju za prekrasnim emocijama koje poboljšavaju kvalitetu bivstvovanja. Smijeh, pozitivne priče, dobre vijesti i razne male kreativnosti, koje upletemo u svoju svakodnevicu, mogu imati velik utjecaj na nas. Treba sebi naravno dopustiti osjetiti emocije koje nas susretnu kroz dan, da ih ne pogurnemo u podsvijest i oko nje izgradimo neke nove obrasce koji mogu imati štetan utjecaj na našu sudbinu.

Kao što je i sam Mooji rekao, osjećaji su samo posjetioci, dopusti im da te dotaknu i otpusti ih. Dakle, vrlo je važno kojim emocijama ćemo dati naglasak i vodstvo u vlastitim životima. Puneći svoj um, misli i energiju pozitivnim, kreativnim emocijama, naš život počinje cvjetati. Diže se na veću i bolju razinu o kojoj možda nismo ni sanjali. Postaje zaista fantastična, kreativna igra koju možemo njegovati zauvijek. Za početak se makni od „crne kronike“ u novinama i pogledaj neki kreativni video koji će te potaknuti na ljepše osjećaje i razmišljanje. Pogledaj neki inspirativni film o kojem ćeš razmišljati pozitivno danima. Slušaj omiljene pjesme, dok radiš najobičnije stvari svaki dan. Istraži načine koji pozitivno djeluju na tebe svaki dan i upoznaj pregršt emocija koje su te čekale i željele zaživjeti u tebi.

Jednom kada svoj um „reprogramiramo“ na kvalitetnije osjećaje, emocije i stanja, on sam počinje slijediti novi put koji stvaramo. Toliko je energetski fantastičnih emocija, pa radije biraj njih, nego one od kojih se ne osjećaš dobro.

Autor: Nera Crnčić, Reiki terapeut & skill coach

#biraj_extra
#ljubav_je_zakon
#budi_cool_i_voli

310