moć kreiranja, radoznalost, svrha, smisao

MOĆ ČOVJEKA KAO KREATORA SVOG ŽIVOTA

POKRENITE SE I ISKREIRAJTE ŽIVOT KAKAV ŽELITE ŽIVJETI…

Naravno da svatko svoje probleme doživljava najintenzivnije.

Usudite se i krenite !

U životu se susrećemo s raznim poteškoćama, a potencijal koji nosimo u sebi za sretan i smislen život, kao i načini kako ga ostvariti, uvijek se kriju u nama samima.

U moru situacija s kojima se susrećemo, mi igramo važnu ulogu onog koji upravlja time, prvenstveno  upravljajući sobom. To je prvi i najvažniji korak, svijest da imamo utjecaj, svijest da smo oni koji kreiramo svoj život.

K O R A C I

1. UNUTARNJA JASNOĆA, VIZIJA I SMISAO

Tko želim biti? Kakva osoba želim postati? Što mi je važno? Koji su moji prioriteti?  Što želim da bude moj autentičan trag koji ću ostaviti iza sebe?

Kad donesemo odluku što nam je važno, u nama se stvara nova energija koja postaje gorivo za izazove s kojima se suočavamo.

Pronađite vrijeme za sebe i krenite u istraživanje onog najdubljeg u sebi – svog unutarnjeg svemira.  Ako budete pažljivo i dovoljno dugo osluškivali sebe i svoj unutarnji glas, dobit ćete odgovore koji su vam potrebni, kako biste saznali što vas pokreće i što je za vas smislen život.

2. SPOSOBNOST UPRAVLJANJA SOBOM (svojim mislima, emocijama i ponašanjem)
Kad otkrijemo što nam je važno, kakva osoba želimo postati i što nas pokreće i motivira, sljedeći korak je izgradnja vještina upravljanja sobom. Sve kreće najprije od nas samih. Osjećati se dobro u vlastitoj koži, biti pozitivan i tražiti prilike u okolini, znati se konstruktivno suočiti s izazovima i ne pokolebati se – to su preduvjeti  kako bismo na pravi način potaknuli  ljude oko sebe.  Svaka ljutnja, nemoć, nezadovoljstvo i ostale negativnosti  koje predugo nosimo u sebi, škode našem tijelu i zdravlju. Zato je jako važno razvijati snažnog, kao i mirnog sebe.

3. STVARANJE KVALITETNIH ODNOSA S DRUGIMA 
Nije dovoljno samo biti iznutra u ravnoteži, već nam trebaju i drugi ljudi. Društvena smo bića i imamo potrebu dijeliti, biti prihvaćeni, surađivati, voljeti i biti voljeni.  Proces u kojem zajednički gradimo, otkrivamo i rješavamo, bogatiji je od onog kad to moramo raditi sami.
Važno je usmjeravati se na ono što nas spaja, a ne na ono što nas razdvaja naučiti kako napete trenutke pretvoriti u priliku za povezivanje i otvorenu komunikaciju , naučiti kako reći oprosti i oprostiti.  Da bi uspješno rješavali probleme i poboljšavali međusobne odnose, moramo biti spremni na suradnju.

4. DISCIPLINA I UPORNOST

Iskustvo i istraživanja pokazuju da unutarnje zadovoljstvo ne proizlazi samo iz postizanja rezultata, već iz truda kojeg smo uložili.  Najbolji  rezultati dolaze kad se posvetimo radu, unesemo disciplinu, ustrajnost i odlučnost.  Ne treba odustajati  nakon prve prepreke, ne zaboravimo koliko puta smo kao dijete pali i ponovno ustali, prije nego smo prohodali.

ZAPAMTIMO

Ustrajnost i disciplina djeteta koje otkriva sebe i svijet oko sebe je ono što trebamo ponovno probuditi u sebi. Moramo imati unutarnju jasnoću i znati što želimo, učiti kako upravljati sobom, svojim mislima i emocijama, učiti kreirati kvalitetne odnose, raditi na sebi i biti uporni.
Važno je i probuditi u sebi dječju radoznalost, spremnost na igru, osmijeh i veselje.

KRENITE  spremno i hrabro i veselite  se svakom novom koraku.

Radost putovanja leži u ljepoti koju ćete putem otkrivati u sebi i oko sebe.

252