Duhovni zakoni namjere, želje i nevezivanja

U svaku namjeru ili želju uključen je i mehanizam njezina ostvarivanja. Kad namjeru “predamo” plodnom tlu čiste potencijalnosti, beskonačna organizirajuća snaga radi za nas.

Sve dok ne kršimo druge zakone prirode, svojom namjerom možemo doslovno upravljati zakonima prirode da bismo ostvarili svoje snove i želje.

Namjera je vrlo snažna zato što predstavlja želju koja nije vezana za rezultat. Želja je slaba zato jer joj je pozornost vezana. Pozornost treba uvijek biti u sadašnjosti i dok je tako, ona je nevezana, jer prihvaćanjem sadašnjosti nemamo očajničku (vezanu) potrebu mijenjati je. U tom slučaju, iako je naša namjera za budućnost, ona će se očitovati, jer nije vezana, proizlazi iz prihvaćanja sadašnjosti. Dakle, prihvaćanjem sadašnjosti možemo nevezano namjeravati budućnost.

Odbaciti vezanost za rezultat i uživati u svakom trenutku svog života, baš takvom kakav jest. Ne kalkulirati zašto se nešto nije ostvarilo, kada će se ostvariti, hoće li se uopće ostvariti,…

Prepustiti svemiru da se pobrine za detalje, odnosno ne razmišljati o načinima kako ćemo ostvariti to što smo poželjeli.

Budite prepušteni, vjerujte u polje beskrajne potencijalnosti koje radi za vas.

Kako djeluje i zašto je važan Zakon nevezivanja

Zakon nevezivanja nije u suprotnosti sa zakonom namjere i želje, jer on ne znači da je potrebno odustati od namjere ostvarenja svoje želje, nego od vezivanja za rezultat.

Vezivanje je zasnovano na strahu i nesigurnosti, a potreba za sigunošću zasnovana je na neznanju o tome što je naše Jastvo. Jastvo je svijest koja zna kako zadovoljiti sve svoje potrebe. Vezivanje nastaje iz svijesti siromaštva, jer vežemo se samo za simbole, a simboli su prolazni (automobili, kuće, poslovi, bankovni računi, partneri,…). U nevezivanju se nalazi stvaralačka sloboda i prava svijest bogatstva koja predstavlja sposobnost stjecanja svega što želimo, kad god to želimo i uz najmanji napor. Biti utvrđen u tom iskustvu znači biti utvrđen u mudrosti neodređenosti.

Potraga za sigurnošću je privid i vezivanje za znano. Znano je naša prošlost. U tome nema evolucije, a kad nema evolucije nastaju zastoji, entropija, nered i propadanje.

Neodređenost znači da svakog trenutka svojega postojanja koračamo u neznano, a što je polje svih mogućnosti, uvijek novo, svježe i otvoreno stvaranju novih očitovanja. Bez neodređenosti i neznanog, život bi bio ustajalo ponavljanje iznošenog sjećanja.

Nije potrebno imati potpunu i krutu zamisao o tome što ćemo raditi sljedećeg tjedna, mjeseca, godine. Ako imamo vrlo jasnu zamisao o tome što će se dogoditi, vezani smo za to, a time smo isključili cijeli opseg drugih mogućnosti. Iako postoji namjera kretanja u određenom smjeru, odnosno cilj, uz neodređenost možemo promijeniti smjer u bilo kojem trenutku ako pronađemo bolji ideal ili nas privuče nešto drugo. Tako ćemo manje forsirati rješavanje problema, što će nas otvoriti drugim mogućnostima.

Zakon nevezivanja ubrzava cijeli proces evolucije i kad ga razumijemo nemamo potrebu silom tražiti rješenja. Kad rješenja tražimo silom, samo stvaramo nove probleme. Kad obratimo pozornost na neodređenost i očekujemo da se rješenje pojavi iz kaosa i zbunjenosti, uočavamo prigodu. Svaki problem na kojeg u životu naiđemo, sjeme je prigode za stvaranje većih dobrobiti. Možemo biti budni za prigode utvrđujući se u mudrosti neodređenosti. 

Kad naša spremnost susretne prigodu, rješenje će se pojaviti spontano. 

Iz toga nastaje ono što se često naziva “srećom”. Imati sreće znači samo da je došlo do susreta spremnosti i prigode. Kad je to dvoje zajedno, uz budno svjedočenje kaosa, pojavljuju se rješenja koja će potaknuti našu evoluciju, ali i svih onih s kojima dolazimo u kontakt.

Narednih 7 dana aktivirajte zakon nevezivanja čineći sljedeće korake:

  1. Dozvolite sebi i svima oko sebe da budu kakvi jesu. Nemojte kruto nametati rješenje problema i na taj način stvarati nove probleme. U svemu sudjelujte bez vezivanja.

  2. U svaki doživljaj ugradite neodređenost. Što više bude neodređenosti, to ćete više osjećati sigurnost na svojem putu prema slobodi.

  3. Zakoračite u polje svih mogućnosti koje nastaje kada ste otvoreni beskonačnim izborima. Da ste zakoračili u to polje znat ćete po doživljenom osjećaju čarolije, zabave, pustolovine i tajanstvenosti života.

Izvor: https://putpremasebi.hr/

259