Što me tišina naučila?

” Šutnja je izvor velike snage ” – Lao Tzu

Što me tišina naučila ?

ZADOVOLJSTVO

Tišina me naučila da budem sretan s manje. Odaberi nešto što te vuče dolje i otpusti. Tvoj život će ti biti zahvalan.

IZRAŽAVANJE

Šutnja me naučila da samo nekoliko dobro izrečenih jednostavnih riječi imaju veću snagu nego sati brbljanja. Razmisli o jednoj jednostavnoj stvari koju možeš reći koja bi pomogla nekome da se osjeća bolje i reci to.

POŠTOVANJE

Tišina me naučila cijeniti vrijednost povezivanja s drugima. Sljedeći put kad vidiš svoje prijatelje ili obitelj, pokušaj ih stvarno saslušati. Duboko slušanje pokazuje duboko poštovanje.

PAŽNJA

Tišina me naučila koliko je važno ukloniti smetnje. Sljedeći put kad si s nekim do koga ti je stalo, pokušaj isključiti svoj telefon i odloži ga sa strane. To će ti olakšati da bolje usmjeriš svoju pozornost.

MISLI

Tišina me naučila važnosti oblikovanja mojih misli. Uzmi vremena svakog dana da promatraš svoje misli i otpusti one misli koje ti više ne služe.

PRIRODA

Tišina me naučila da primijetim prirodu. Prošeći nakratko vani u tišini i otkrit ćeš mudrost i mir koje priroda nudi.

TIJELO

Tišina me naučila biti u mom tijelu. Zatvori oči i pitaj: “Što osjećam u svojoj ruci?” Učenje da osjećaš svoje tijelo može smiriti tvoj nemiran um.

PRENADRAŽENOST

Tišina me naučila važnosti smanjenja podražaja. Svakog dana uživaj barem malo u tišini. Što manje vidiš i čuješ, to će ti um postati staloženiji.

ZVUK

Tišina me naučila da je svijet bogat zvukovima. Sjedni ispred kuće i zatvori oči. Ako slušaš dovoljno dugo bit ćeš zaprepašten što sve čuješ.

LJUDSKOST

Tišina me naučila da ljudi pokazuju veliku ljepotu. Pronađi dobro mjesto da gledaš ljude otvorenim srcem. Ono što ćeš vidjeti te može inspirirati.

ODMAK

Tišina me naučila da odmak pomaže da se suočimo s teškim trenucima. Sljedeći put kad se suočiš s nečim teškim, zastani i poštuj to što se pojavljuje.

LJUBAV

Tišina me naučila da ljubav može biti jednostavna. Sjeti se nekog kome nisi nedavno rekao da ga voliš i reci mu.

HRABROST

Prava  hrabrost je u suočavanju sa sobom.

Tišina me naučila da je za hrabrost potrebno da budem miran. Kad se prestanemo kretati sve od čega bježimo nas sustiže. Sljedeći put kad se nečeg bojiš, stani i pričekaj da prođe. Postoji ogromna hrabrost unutar tvog srca.

USTRAJNOST

Šutnja nije kričava, ali ima ogromnu moć da izdrži. Sljedeći put kad netko posumnja u tebe, umjesto da izraziš neslaganje, tiho se zavjetuj da nećeš odustati. Akcija govori puno.

VJERA

Često pitam za potvrdu ili povratnu informaciju. Ali život u tišini je značio da moram vjerovati svojim instinktima.

Tišina me naučila da vjerujem u sebe. Sljedeći put kad počinješ osjećati tjeskobu, sjedni u tišini i pogledaj da li možeš naći prostor duboke vjere koji živi u tvom srcu.

ISKRENOST

Tišina me naučila koliko je važno govoriti istinu. Primijeti trenutke kad govoriš sitne laži i pokušaj umjesto toga reći istinu. Nije uvijek lako, ali je prvi korak prema vjerovanju sebi i drugima.

ZAHVALNOST

Na kraju svakog dana sjedni u tišini i zapitaj se za što si zahvalan. Bit ćeš izvan sebe kad vidiš koliko ćeš blagoslova pronaći.

JEDNOSTAVNOST

Tišina me naučila da su jednostavnost i radost bliski prijatelji. Odaberi mjesto u svom domu koje možeš pojednostavniti. Drži ga jednostavnim jedan mjesec i uživaj u lakoći koju pruža tvom životu.

POVEZANOST

Tišina me naučila da riječi mogu stati na put. Učini nešto u tišini s nekim koga voliš. U početku će ti biti čudno, ali s vremenom ćeš vidjeti što to znači kad si samo u nečijoj prisutnosti.

ISTINA

Šutnja me naučila istini dubljoj nego što bi to riječi ikad mogle. Sjedi u tišini jednom tjedno i osjeti istinu u svom srcu. Tamo je bez obzira da li je možeš izraziti riječima ili ne.

Izvor: Alternativa Informacije

159