ŠTO VAS POKREĆE ?

Što vas trenutno pokreće u životu ? Ne u prošlosti, nego sada ?  Da li se ponašate prema uvjerenjima koje su vam drugi nametnuli ?

 Ako aktivirate unutarnju motivaciju kao pogonsko gorivo i pri tome uključite snagu emocije , počet će se događati promjene u vašu korist.

ZAGREBITE U SEBE ! OSVIJESTITE EMOCIJE ! PRIHVATITE ! UVEDITE  NOVE VRIJEDNOSTI U ŽIVOT !

Zagrebite u sebe bez suzdržavanja, to može značiti beskrajnu tugu za propuštenim vremenom, bijes radi izgubljenih stvari, zamjeranje, krivnju… Svakoj toj emociji dajte dovoljno vremena da se pojavi u cijelosti i kaže zašto je tu? Nitko izvana ne može reći ono što osjećate sami ! Nitko ne može reći ono što vas vrijeđa ili smeta! I svaku tu stvar treba osvijestiti, prihvatiti, otpustiti i tek tada uvesti nove vrijednosti u život…

Utabana staza kojom hodamo godinama, možda je bila dobra na početku, no u trenutku kad više nije najbolja (ili barem dobra) treba tražiti nova rješenja.

Ako vjerujete u silu koja pokreće svemir, to je vjera. Ona nije slijepa, nego je ispunjena vizijom. Vjera je uvjerenje da je svemir na našoj strani i da zna što radi.        Nepoznati autor

Stvari jednostavno tako funkcioniraju. Svemir djeluje kao zrcalo, koje vam odražava upravo onu energiju koju odašiljete. Misli i energija koje odašiljete svemiru uvijek će vam u ovom ili onom obliku privlačiti stvari i iskustva koji odgovaraju odaslanim mislima i energiji. To je djelovanje Zakona privlačnosti u vašem životu. Taj je zakon savršen primjer djelovanja ovog genijalno zamišljenog svemira, jer predstavlja nepromjenjiv, univerzalan zakon. Zakon privlačnosti znanstveno je objašnjenje podudarnosti, slučajnosti i moći molitve. Ako, svjesni toga, želite pronaći veću sreću i ispunjenje u svom životu, morate početi živjeti u skladu s prirodnim ritmom svemira i sa Zakonom privlačnosti. Morate odlučiti da ćete živjeti ispunjeni zahvalnošću, dubljim mirom i višom sviješću. Morate naučiti slijediti vlastito blaženstvo, raditi ono što volite i imati dovoljno vremena da biste u životu pronašli radost. Vaše je prirodno pravo da budete sretni, a obaveza vam je da izražavate svoje prirodne darove i talente, tako da vam oni donose radost. Na taj način uvelike pridonosite svijetu u kojem živimo. Zamislite svijet u kojem svi živimo na taj način. Svijet u kojem preuzimamo potpunu odgovornost za svoje misli i svoja djela te za posljedice tih djela, u kojem nas sve više ispunjava ljubav, velikodušnost, suosjećanje i poštovanje. Zahvaljujući Zakonu privlačnosti, prirodni je rezultat takvog života stanje sve veće radosti i obilja. Kako postajemo sretniji, zahvalniji pojedinci, tako stvaramo vibraciju koja odgovara svim dobrima koja nam svemir može ponuditi i počinjemo mijenjati energiju cijelog planeta. To je ključ istinskog uspjeha. To je ključ života u skladu sa Zakonom privlačnosti.

Priznajem da misli utječu na tijelo.          Albert Einstein

Stoga i sami možete uvidjeti koliko je važno naučiti razmišljati što pozitivnije. Negativne su misli otrovne i negativno utječu na tijelo. Oslabljuju vas, izazivaju znojenje, stvaraju mišićnu napetost, pa čak i kiseliju pH vrijednost tijela. Povećavaju mogućnost nastanka raka (stanice raka sjajno napreduju u kiselom okolišu) i drugih bolesti. Također odašilju vibraciju negativne energije te privlače brojnija iskustva iste vibracije.

I znanstveno je dokazano da je pozitivna misao stotinu puta moćnija od negativne.

Michael Bernard Beckwith

U vama se ovog trenutka krije moć o kakvoj niste ni sanjali. Ta vam moć postaje dostupna istog trenutka kad uspijete promijeniti svoja uvjerenja.              Dr. Maxwell Maltz

Vaše su emocije ključne. Vaše su emocije presudan element u primjeni Zakona privlačnosti. Naučite ih osluškivati – važan su sustav povratnih unutarnjih informacija koje vam govore o intuitivnoj reakciji tijela na vibracijska stanja koja stvarate. Tu vibracijsku frekvenciju stvarate sa svim onim čemu poklanjate pažnju – mislima koje mislite, uvjerenjima o kojima razmišljate, televizijskom emisijom koju gledate, glazbom koju slušate, knjigom koju čitate, svim vrstama aktivnosti kojima se bavite. Osjećaji su dio vašeg unutarnjeg sustava vodstva. Kad ste radosni i imate osjećaj napredovanja, to jednostavno znači da ste na pravom putu, da vas ono čemu poklanjate pažnju, misli koje mislite ili stvarate, ideje o kojima razmišljate i aktivnosti kojima se bavite aktivno pokreću u smjeru vaše svrhe, snova i želja. Kad osjećate bijes, tugu, depresiju i beznadnost, bilo kakav osjećaj koji u vama izaziva dojam tjelesnog stezanja, tada vas vaše misli i stvari kojima se bavite ne vode prema ostvarenju vaše svrhe, snova ili želja. To je povratna informacija koja vam govori da ste skrenuli s puta.

Zapamtite, radost je vaš unutarnji sustav vodstva. Ona je vaše vlastita unutarnja povratna informacija. Ako ste uzbuđeni, sretni i radosni, tada postoji velika vjerojatnost da ste na pravom putu i da živite u skladu sa svojom osobnom istinom. Ako osjećate depresiju, tugu ili nezadovoljstvo, tada vjerojatno nije tako. Posve jednostavno. U životu će nam ponekad dolaziti trenuci tuge, bola i patnje. To je prirodna plima i oseka života, a kad ne bi bilo tuge, ne bismo mogli cijeniti radost. Kad ne bi bilo tame, ne bismo mogli cijeniti svjetlost. Bolna razdoblja često su prilike za emocionalni i duhovni rast koje uvelike podcjenjujemo.

Svoju budućnost stvarajte iz budućnosti, a ne iz prošlosti.    Werner Erhard

Pozitivne afirmacije jednostavno potvrđuju vaša pozitivna uvjerenja o sebi i o životu.

Osmislite vlastite pozitivne afirmacije i svakog ih dana ponavljajte. Budite dosljedni – najčešće je potrebno tridesetak dana za reprogramiranje misaonih obrazaca. Svoje pozitivne afirmacije izgovarajte glasno, s osjećajima, i iskusite emocije koje bude u vama.

Stalno ponavljanje jača uvjerljivost.   Robert Collier

Vašu razinu uspjeha i sreće ne određuje ono što je dostupno ili nedostupno, nego ono u što vi sami vjerujete.        Dr. Wayne Dyer

Ne težite onom što jeste, nego onom što biste mogli biti.      Lucas Hellmer

Svojim stavom možete poboljšati ili pogoršati gotovo svaku situaciju.

Riječ je o energiji koju unosite u prostoriju. Možete imati pozitivan stav o događajima u svom životu ili u sebi možete gajiti negodovanje i nezadovoljstvo. Vi odlučujete. Možete svjesno odlučiti da ćete reagirati na pozitivan način na gotovo svaki događaj ili okolnost. Pozitivan stav jednostavno je vaš izbor. Možete promijeniti svoj stav, a time i svoj život.

Ljudi su onoliko sretni koliko to odluče biti.    Abraham Lincoln

Ovaj je svijet samo platno naše mašte.       Henry David Thoreau

Svakog dana provedite malo vremena u tihoj kontemplaciji, molitvi ili meditaciji. Molitvom, kontemplacijom i meditacijom povezujete se s višom moći i otvarate se neograničenom potencijalu i beskonačnoj mudrosti svemira. Vaša odanost i predanost duhovnom rastu i napredovanju pomoći će vam promijeniti svijest i otvoriti vas tako da budete svjesniji čuda, okolnosti, mogućnosti i sinkroniciteta koji već djeluju u vašem životu.

Djelujte.

Počnite otvorena uma i srca. Obavežite se da ćete se svakog dana koristiti sredstvima koje smo vam pružili i težiti da postanete još svjesniji čudesnog sinkroniciteta koji se već odvija u vašem životu. Odbacite sve zaostale negativne misli ili emocije. Odbacite sve sumnje. Tada svakog dana poduzmite nešto što će vas približiti vašoj svrsi i ispunjenju vaših snova. Zapamtite, putem Zakona privlačnosti svemir će vas opskrbiti svim što vam je potrebno da biste ostvarili svoje ciljeve. U svoj ćete život privući prijeko potrebna sredstva, ideje i ljude. No, vaš je zadatak da ih prepoznate i vaš je zadatak da provedete te nadahnute misli i ideje. Sve što želite već postoji i samo čeka da zatražite. Sve što želite istodobno želi vas, ali vi morate nešto poduzeti da biste to dobili.

Svemir želi da uspijete.

Odlomci iz knjige : Ključ za primjenu zakona privlačnosti, Jack Canfield

 

602