Svaki novi dan može biti prvi korak u posve novoj životnoj prilici

PUTOVANJE OD TISUĆU KILOMETARA ZAPOČINJE PRVIM KORAKOM  (Lao-Tzu)

Svaki novi dan može biti prvi korak u posve novoj životnoj prilici. Jutros ste se probudili i našli na početku novog iskustva, dana koji bi u vaš život mogao unijeti veliku radost. Osvit novog dana može biti poput predvorja novog svijeta. Možete silno cijeniti svaki dan i imati dojam da ste bolje opremljeni za suočavanjem s njegovim zahtjevima i iskušenjima, samo ako vam je prvi korak zahvala za taj dan i ako duboko u srcu znate da vas u tom danu može očekivati nešto što ima veliku vrijednost.

Prvi korak na putu do punog i zaokruženog života može biti vaš pogled na život ili vaš plan življenja. Osjećate li poriv da povećate obujam svog života ? Da proširite svoj svijet ? Da se odvažite na izlazak iz granica dosad poznatoga ? U tom slučaju prvi korak može se sastojati u proširivanju razmjera vašeg uma i razvoju na mentalnom, fizičkom i duhovnom planu. Nijednom ograničavajućem stavu ne dopustite da sputa vaš pogled na svijet. Počnite živjeti bez samonametnutih spona i okova. Neka vas krila vaše duše uzdignu iz uskih ograničenja okoline i iznad materijalnih vjerovanja u ograničenja.

Pripadate li u red onih koji stoje pred otvorenim vratima, na pragu prilika i uspjeha, ispunjeni velikom vizijom putovanja, pripravni da prvim korakom stupite kroz ta vrata ?

“Prvi korak…koji činimo na ovome svijetu onaj je korak o kojem ovisi preostali dio našeg života.” Voltaire

“Imate li veliku ambiciju, poduzmite najveći mogući korak u smjeru njezina ostvarivanja, no ako je taj korak tek neznatan, ne brinite se ako je ipak najveći koji ste trenutačno u stanju poduzeti” Mildred MacAfee

“Iskoristiti svaki trenutak! Odmah započnite ono što možete ili mislite da možete”  J. W. von Goethe

“Koliko god to čime se trenutačno bavimo izgledalo maleno i nevažno, činimo li to dobro, možda će ubrzo prerasti u korak koji će nas odvesti do boljih stvari.”  Channing Pollock

(mudrosti iz “Knjige  životnih zakona”)

140