Unutarnja svjetlost

Vi živite i u svom životu stvarate, napredujete. Ako iz straha stanete, nikada nećete saznati što se moglo dogoditi, bilo dobro ili loše. Svako iskustvo vam pomaže za neki daljnji put, bez obzira kakav put bio, prolazio kroz tamu ili svjetlo.

Onu unutarnju iskru, vaše unutarnje svjetlo nikada ne možete izgubiti, a vaši događaji samo su kamenčići na putu, donositelji poruka. Nemojte se vezati za rezultat nego samo za trenutak.

Svaki pokušaj bijega od sebe donosi nevolju u bilo kojem smislu. Zato nemojte niti pokušavati bježati od sebe i svega onoga što je stavljeno pred vas, nego uživajte u novim iskustvima, postanite iskustvo samo.

Kroz ljude i situacije učite tko ste. Kada bi vam netko izrekao istinu odjednom, teško bi je prihvatili, shvatili, ovako postepeno oslobađate sve slojeve koji vam ne trebaju, a prihvaćate svoju unutrašnjost, ono što ste.

Na tom putu ima i padova, ali kao takve ih ne bi trebali gledati, oni su samo škola. Što se više vežete za njih više postaju dio vas, stavljate ih na neki način u svoj zapis i tako omogućujete da nešto slično dođe neki drugi put. Ako ih pogledate i sagledate, a ne ponesete sa sobom, omogućit ćete si neko novo znanje i slobodu postojanja, bez suvišnih tereta.

Sagledajte svoje biće svaki dan malo po malo, dopustite mu da živi sa svim svojim stranama, sa svim događajima koji se nalaze oko njega. Ne osuđujte to biće kao ni događaje, dopustite svemu da prođe kroz vas. U osnovi vi ste oblik postojanja koji je dovoljan sam sebi i koji u sebi nosi unutarnju svjetlost svog postojanja. Sve ono što je izvanjsko samo je materijalni prikaz vašeg života, a sve misli koje vam dolaze, svi strahovi i sve sumnje samo su neka vrsta prolaznih uputa po kojima se dalje možete kretati, kako bi dobili nova iskustva.

Zato koračajte dalje, znajući da ste u svakom trenutku dali maksimalno sve od sebe, to je jedino što bi trebali poštivati u odnosu sa samim sobom, uvijek dati maksimalno sve od sebe. Tada niti rezultat koji će dolaziti neće biti nešto što vi nećete shvatiti i što nećete moći s ljubavlju i zahvalnošću prihvatiti. Tada vam neće biti važno kakvi su ti rezultati nego ćete osjećati mir i sreću zbog sebe i svog života. To je trenutak kada ćete znati da ste uspjeli.

Jer uspjeh nije ništa drugo nego unutarnji mir, mir sa sobom i svim onim što vas okružuje.

Manje je važno u što je taj uspjeh umotan. Omotni papiri samo su ovozemaljske vrijednosti koje se ne odnose na postavke vašeg bića i svega onog iskonskog u vama i oko vas.

Zato živite i pustite svom životu da živi, dopustite sebi slobodu sreće i tuge, svega onog što ste u stanju proizvesti i uživajte u tome. Potpuno se prepuštajući, ni manje, ni više.

Autor: Maja Šamarinac

Izvor: knjiga MAGIC WOOD

105