GLEDANJE U SUNCE – solarna joga

Solarna joga – sigurno primjenjivanje

Hemoglobin igra istu ulogu u našoj krvi kao klorofil u biljkama, jer ima isti sastav osim jednog elementa, a oči su mjesto gdje se krv direktno izlaže sunčevoj svjetlosti. Na taj način se krv puni solarnom energijom koja hrani i iscjeljuje cijeli naš organizam.
Oči se postepeno navikavaju na jaku sunčevu svjetlost. Nepripremljene oči bi, izložene suncu, bile trajno oštećene. Ali, one se mogu postepeno oprezno, mjesecima, prilagođavati sve jačoj svjetlosti tako da mogu bez štetnih posljedica gledati direktno u sunce 44 minute, koliko je potrebno da sva krv prođe kroz oči kako bi se napunila energijom.
Gledanje u sunce (Sungazing) je nešto što se izvodi samo jednom u životu obično u periodu od 9 mjeseci.
Možete podijeliti izvođenje na tri faze. Od 0-3 mjeseca, od 3-6 mjeseci i od 6-9 mjeseci. Morate povremeno hodati bosonogi 45 minuta do kraja svog života.
Vještina iziskuje gledanje u izlazak ili zalazak sunca jednom dnevno samo tijekom sigurnih sati. Nikakva šteta se neće dogoditi vašim očima tijekom jutarnjih i večernjih sigurnih sati, a to je u bilo koje vrijeme unutar jednog sata poslije izlaska sunca ili prije zalaska sunca. Čovjek je tada zaštićen od izloženosti jake svjetlosti sunca, koja je opasna za vaše oči. Da bi odredili vrijeme izlaska ili zalaska sunca, možete pratiti lokalne novine ili internet. Oba vremena su dobra za izvođenje – ovise samo o individualnoj pogodnosti.
Pored izuzetne koristi od UV zraka koje su neophodne organizmu za rad hipofize i imunitet, gledanje u sunce također ima dodatne prednosti dobivanja vitamina A i D tijekom jednosatnog sigurnog perioda. Vitamin A je neophodan za zdravlje vašeg oka, jedini vitamin koji je oku potreban. Ako gledate u sunce, to će vam pomoći da imate bolji vid bez naočala.

0-3 mjeseca

Prvi dan, tijekom sigurnih sati, gledajte maksimum 10 sekundi. Drugog dana gledajte 20 sekundi u izlazak sunca dodajući 10 sekundi svakog sljedećeg dana. Tako da ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u sunce gledati u sunce 100 sekundi tj., 1 minutu i 40 sekundi.
Treba stajati ispravljenih leđa na goloj zemlji (nikako sjediti), na kamenu ili toplom betonu, golih stopala što je veoma bitno i ne smije se zaboraviti. Ne treba stajati na travi, jer trava upija energiju. Oči mogu treptati. Nepomičnost očiju nije potrebna. Možete gledati oko sunca, kružeći pogledom, ili šetajući lijevo-desno, gore-dolje, važno je da svjetlost ulazi u oči.
Samo kada je sunce (na zalasku) dovoljno slabo možemo direktno gledati u njega. To činimo prema osjećaju, da li bez opasnosti i pretjerivanja možemo ili ne. Važna je sama sunčeva svjetlost, da ona uđe u oko i u mrežnici kontaktira hemoglobin u krvi. Na taj način se upija sunčeva energija.
Ne smije biti nikakvog napora i prisile za oči, jer će doći do trajnog oštećenja mrežnice ili djelomičnog sljepila.
Ljudi koji su imali štetnu naviku da nose naočale za sunce imaju oslabljene oči i njima se savjetuje poseban oprez.
Nemojte nositi kontaktne leće ili naočale dok gledate u sunce.
Povremeno, kada osjetimo zamor od svjetlosti, treba zažmiriti i dlanovima prekriti oči odmarajući ih od svjetlosti bar jednu minutu. Pritom treba osjetiti iscjeljujuću moć u dlanovima kako blagotvorno djeluje na oči. Ovo poboljšava vid.
Morate vjerovati da sunčevi zraci ili svjetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i neće vam nanijeti štetu.
To će vam dati ranije, brže i bolje rezultate. Čak i bez komponente uvjerenja dobit ćete rezultate pod uvjetom da pratite pravilno izvođenje, međutim, trebat će vam više vremena. S druge strane, ne trebate se uzdržavati svojih normalnih dnevnih aktivnosti. Nema ograničenja.
Možete uživati u hrani dok primjenjujete vježbu.
Uzmite u obzir gledanje s istog mjesta u isto vrijeme svakodnevno. Praćenje određenih šema ima svoje prednosti.
Kao predostrožnost, neka vam oči pregleda doktor.
Također, trebali bi periodično ići na kontrole. Koristite zdrav razum.
Kada dostignete tri mjeseca, gledali ste u sunce 15 minuta odjednom. Što se tada događa? Sunčeva energija ili sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko pune predio hipotalamusa, što je put iza mrežnice koji vodi do mozga. Jedan od softver programa integriranih u mozgu će početi raditi i mi ćemo početi primjećivati promjene, jer nećemo imati mentalne napetosti i brige.
Pored toga, imat ćemo samopouzdanje suočiti se sa životnim problemima što znači razvijanje pozitivnog umnog stava umjesto negativnog. Postat ćemo hrabri, jer su naše psihoze nestale i znati odgovore za sebe duhovno. Razvijamo moći koje su već sastavni dio nas. Loše navike nestaju, bijes, pohlepa i ljubomora vas napuštaju. Postajete ljubazno stvorenje. Nećete pogriješiti. Ako ste pozitivni ili hrabri (neustrašivi), nećete nikome naškoditi. Postat ćete suosjećajna osoba. Pozitivan prilaz stvara rješenja problema u društvu. Za 3,5 mjeseci sve se mijenja.
Postići ćete savršen balans uma. Strah od smrti će nestati.
Stanje uma je takvo da ćete srdačno dočekati smrt.
Ono što će se dogoditi, bit ćete u stanju dopustiti da se to dogodi.

3-6 mjeseci

Također nastavljate s gledanjem u sunce i dodajete po deset sekundi svaki dan.
Sljedeća posljedica će biti ta da će se fizičke bolesti početi izlječivati. 70 do 80 % energije sintetizirane iz hrane uzima mozak i koristi je za napetost i brige. S manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate s gledanjem u sunce i kako se vaša napetost smanjuje potreba za unošenjem hrane će se smanjiti.
Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti jer će do tada sve boje sunca stići do mozga kroz oči. Mozak regulira protok boja namijenjenih pojedinim organima.
Ovo je proces oslobađanja od fizičkih oboljenja u periodu od 6 mjeseci. Poslije 3-4 mjeseca možete postati izliječeni od vaših fizičkih oboljenja autosugestijom, a to je vizualiziranje izlječenja vaših oboljenja dok gledate u sunce.
Kako nastavljate gledati u sunce, energija se više ne koristi za mentalne probleme ili fizičke bolesti; na taj način nivo skladištenja energije u tijelu se povećava. Vi ste svoj gospodar za 6 mjeseci.

6-9 mjeseci

U šestom mjesecu ćete početi dobivati originalnu formu mikro hrane, a to je naše sunce.
7,5 mjeseci i 35 minuta gledanja u sunce je vrijeme kada se glad počinje smanjivati opipljivo. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Nitko ne treba jesti više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tijela, što je neophodno za njegovo postojanje. Većim dijelom, glad je samo mentalna navika i nje se najteže oslobađamo.
Energetski nivoi su na višem nivou. Postoji mišljenje (poslije ovog iskustva) da je mozak veoma aktiviran sa sunčevom energijom.

Ako dođe do prekida
Vježba solarne joge ima kumulativno djelovanje i ona se može nastaviti s vremenom na kome smo stali i poslije više mjeseci. Na primjer, ako smo stigli do 20 minuta gledanja, vježbu nastavljamo tako što svaki dan gledamo po jednu minutu u sunce dok ne dostignemo tih 20 minuta koje smo već imali. To ćemo postići nakon 20 dana po jednu minutu gledanja. Nakon toga nastavljamo sa starom praksom svakodnevnog povećavanja po 10 sekundi. Dakle, 20 minuta i 10 sekundi, sljedeći dan 20 min. i 20 sek, pa 20 min. i 30 sek. itd.
Ako smo napravili manji prekid, od nekoliko dana ili tjedana, onda možemo jednostavno nastaviti od onoliko minuta koliko smo stali i nastaviti s povećavanjem po 10 sekundi.

Poslije 9 mjeseci

Poslije 9 mjeseci ili kada stignete do 44 minute, treba prestati s gledanjem u sunce jer solarna nauka zabranjuje daljnje gledanje u sunce radi očiju. Tijelo će se isprazniti kada prestanete gledati u sunce i trebat će mu da se ponovno napuni. To ćete moći učiniti gledanjem u sunce 15 minuta tijekom godine kada vam je potrebno da obnovite energiju. Sada morate početi hodati bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tijekom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanjem ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu, međutim preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrijana i sunčeva svjetlost vam pada na tijelo. Kada hodate bosonogi, važna žlijezda u centru mozga koja se naziva pinealna žlijezda ili treće oko se aktivira. Palac na nozi predstavlja ovu žlijezdu. Prije 25 godina smatrala se za beskorisnu žlijezdu. Sada je postala važna žlijezda za izučavanje i do sada je objavljeno oko 18.000 studija na tu temu. Uvijek je bila poznata kao Sjedište duše.
Pinealna žlijezda ima optičke nervne završetke. Ostala 4 prsta na nogama također predstavljaju žlijezde – sluznu, hipotalamus, talamus i (amygdala). Amygdala, zadnje 2 godine dobiva na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgra sunca ili kozmičke energije i igra važnu ulogu u fotosintezi kroz sunčevu svjetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša tjelesna težina stimulira svih 5 žlijezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom toplotom/energijom i sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve čakre stvaraju magnetno polje i tijelo/mozak se ponovo puni energijom sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta jednom tijekom godinu dana. Poslije jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni možete prestati s hodanjem. Nekoliko minuta sunčeve energije koja na vas pada jednom u 3-4 dana bit će dovoljno od tada pa nadalje da se nahranite energijom.

Ali ako želite da vaš imunološki sistem ojača, onda nastavite s hodanjem. Također, ako želite povećati memoriju ili inteligenciju, nastavite s bosonogim hodanjem. Kako povećavate sunčevu toplinu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultirati većom aktivnošću pinealne žlijezde. Pinealna žlijezda ima neke psihičke i navigacijske funkcije. Navigacijske znači da netko može letjeti kao ptica. Možete razviti psihičke vještine ili telepatiju i postići da vam tijelo bude na više mjesta istovremeno. Ako ste sretni da aktivirate mozak optimalno, sigurno ćete dostići prosvjetljenje.
Završne napomene
Neće nam sami sunčevi zraci donijeti energiju, ma koliko gledali u sunce, već postoje dva čimbenika: sunčeva energija u obliku svjetlosti i naša svijest. Oni se u nama trebaju spojiti.
Da bismo energiju sunca primili potrebna je svijest i o energiji i o njenom primanju – potrebna je svijest o samoj svijesti. To je samosvijest. Prosta svijest je svuda oko nas u vidu životne energije i upravlja životima prosječnih ljudi. Ona je potpuno uvjetovana i vođena vanjskim utjecajima.
Samosvijest je viši činilac: to je svijest o samoj svijesti, o sebi, o onome koji je svjestan. Samo takva svijest ima svoju volju. To je sasvim nov činilac u prirodi, koji nije nastao prirodnim putem kao sve ostalo, već je rezultat rada i napora svjesnog subjekta da ojača i zadrži čistu svijest o sebi neovisno o vanjskim uvjetovanjima.

Samosvijest je najmoćniji prijemnik energije, njen najfiniji korisnik i usmjerivač. To je svijest o tome da je sve što postoji na Zemlji energija i da ona potječe od sunca i da cijela njena emanacija nalazi svoj konačni ishod u samosvjesnom subjektu, u nama. Paradoksalno je, ali istinito, da tek u čistom, samosvjesnom subjektu subjektivnost nestaje, svijest postaje objektivna svijest. S tom svjesnošću samo prepoznajemo proces univerzalne razmjene energije koji već svuda postoji. To prepoznavanje aktualizira taj proces u nama na najfiniji način – direktno upijamo energiju od sunčeve svjetlosti.
Svijest o energiji uzdiže energetsku transformaciju u nama na najviši nivo: direktnim uzimanjem energije od sunca. O našem stanju svijesti ovisi kako ćemo primati energiju.
Sve naše aktivnosti su razmjena energije, uključujući i društvene, ne samo u vezi ishrane. Osvješćivanjem, tu razmjenu podižemo na viši nivo. Najviši je potpuna samosvijest koja ujedno znači i potpunu svijest o energiji i tada se njena razmjena automatski odvija direktno, energiju tada upijamo direktno iz prostora, a najviše iz sunčevih zraka.
Zbog presudnog značaja svijesti ovim mogu ovladati samo ozbiljni i napredni praktičari meditacije. Uostalom, to je solarna joga, a joga bez meditacije nije joga.

Izvor: Sungazing

1442