nada, vjera u sebe, zaslužuješ najbolje

Gubitak nade može biti jedan od najvećih uzroka depresije i očaja…

MOTIVACIJSKA PRIČA O PONOVNOM IZRANJANJU VJERE U SEBE I VLASTITE SPOSOBNOSTI

Gubitak nade može biti jedan od najvećih uzroka depresije i očaja, dviju mračnih energija kroz koje ne može prodrijeti ništa vedro i lijepo.

To se dogodilo mojoj klijentici Francine. Radila je u velikoj cvjećarnici koja je tri naraštaja bila u vlasništvu iste obitelji. Radeći s unucima braće koja su cvjećarnicu otvorila prije nekoliko desetljeća, Francine je o cvijeću znala sve što se moglo znati. Bila je glavna aranžerka   dekoratorica, zadužena za mnoge važne klijente, uključujući filmske zvijezde i političare. Bila je iznimno susretljiva i ljubazna pa su mnogi klijenti tražili upravo nju. Kad je počela raditi s drugim naraštajem vlasnika, nadala se napredovati zahvaljujući uspješnoj prodaji i prezentaciji. A l i , kad je posao preuzeo treći naraštaj vlasnika, postalo je bolno očito da neće napredovati. Unatoč nedostatku znanja i iskustva, uskoro su počeli primati povišice i promaknuća koja je Francine očekivala. Premda ju to nije trebalo iznenaditi, bila je duboko povrijeđena i uskoro je potpuno izgubila nadu u napredovanje. Njezin se entuzijazam rasplinuo, što se odrazilo na njezinoj učinkovitosti. Uskoro su je upozorili da će je otpustiti ako ne počne raditi bolje.

Kad me je posjetila, Francine je bila u dubokoj depresiji. Uskoro sam doznala da je, izgubivši nadu u promaknuće, počela vjerovati kako nikada neće napredovati. Odmah smo počele raditi na promjeni njezine negativne energije, a objasnila sam joj i kako se zaplela u mrežu suprotstavljenih namjera.

Mirenje suprotstavljenih namjera

Nije neuobičajeno da se u ljudima pojave dva vrlo različita osjećaja prema njihovim željama.

S jedne strane se možete uvjeravati da želite biti uspješni – to je prva pokretačka namjera.

S druge strane, zbog neugodnog iskustva  i l i  ograničavajućeg vjerovanja možda vjerujete da to nije moguće – što također postaje energetska namjera.

U tom su slučaju vaše želje očajničke i nesuglasne (suprotstavljene) jer se u energetskom području suprotstavljaju jedna drugoj. Intelektualno govorite: Želim; žudim. A l i , vaša emocionalna energija vrišti:

Uzaludno je! To nije moguće! Kojemu će vjerovanju Univerzum odgovoriti?

S energetskog stajališta, vaše su negativne emocije u pravilu snažnije, a time imaju veću moć u procesu privlačenja. Što ste malodušniji i očajniji, to će Univerzum više odgovarati na vašu namjeru kako bi te teške energije zadržao u vašemu životu. Upravo se to dogodilo Francine. Kad je počela raditi u cvjećarnici, vjerovala je u sebe i nadala se boljoj budućnosti. A l i , čimbenici nad kojima nije imala nadzor s vremenom su promijenili te osjećaje. Njezin osjećaj poraženosti bio je prožet toliko negativnim emocijama da se zapravo pretvorio u njezinu novu namjeru.

A l i ,  Francine nipošto nije bila poražena. Uz malo truda uspjele smo ponovno izroniti njezinu nekadašnju vjeru u sebe – i u vlastite sposobnosti. Osim toga, stvorile smo i novu nadu u obliku novoga cilja: zacrtala je plan za otvaranje vlastite cvjećarnice. Odvajala je nešto novca od svake plaće, ali je i svojim klijentima ponudila ulaganje. Premda se to isprva doimalo vrlo teškim, Francine je, usredotočena na cilj, smogla potrebnu hrabrost.

Odlučnost i ustrajnost donijele su joj pobjedu. Sada je vlasnica tri cvjećarnice, a njezin popis uglednih klijenata duži je no ikada.

Ako se osjećate poraženo, morate ponovno zapaliti vatru nade i promijeniti svoja vjerovanja. Bez pozitivnih očekivanja i vjere u vlastiti uspjeh i vi ćete se zaplesti u mrežu suprotstavljenih namjera, zaglaviti u inerciji energije i aktivnosti koja rađa samo ispraznim rezultatima.

Posrijedi nije tek klišej, već energetska istina: kakva god bila vaša namjera, ako si dopustite osjećaj poraženosti, bit ćete poraženi.

Od želje do zaslužnosti:

Nije dovoljno željeti nešto; potrebno je i znati da to zaslužujete.

Iz knjige: KVANTNI USPJEH, Sandra Anne Taylor,  ZAPANJUJUĆA ZNANOST BOGATSTVA I SREĆE

410