SINE, USREDOTOČI SE NA POZITIVNO…

Ovaj tekst posvećujem svom sinu Danijelu…

Ne zaboravi nikad, na tvojoj sam strani. Mama

I svima koji žele raditi na sebi, razvijati se, napredovati u životu…i biti sretni.

Iz knjige:  Ključ za primjenu Zakona privlačnosti, Jack Canfield

Svjesno odlučite usredotočiti se na pozitivno.

Zakon privlačnosti ne filtrira informacije koje mu dajemo. Ne odlučuje što je bolje za nas. Imamo slobodnu volju i sami odlučujemo na što ćemo usredotočiti energiju i pažnju. Svemir nam to samo odražava. Ako pažnju usredotočimo na nešto (bilo pozitivno ili negativno), svemir će nam samo dati još više toga.

Stoga je iznimno važno usredotočiti se na ono što uistinu želite, a ne na ono što ne želite. Svoje želje izrazite na pozitivan način. Um funkcionira u slikama, pa ako kažete: »Ne želim biti ljut«, stvarate sliku i vibraciju »ljutnje«. Svemir prima samo frekvenciju »ljutnje« i reagira na nju. Morate se usredotočiti na suprotnost od onoga što ne želite. U ovom slučaju, bolje bi bilo reći: »Želim biti ispunjen ljubavlju i prihvaćati stvari takve kakve jesu.«

Jednom kad negativne misli zamijenite pozitivnima, počet će vam se ostvarivati pozitivni rezultati.       Willie Nelson

Morate izbjegavati odašiljanje neodređenih signala svemiru i ljudima oko sebe. To ometa vašu sposobnost privlačenja i očitovanja na jasan i djelotvoran način.

Primjerice: Ako ste »protiv« nečega, zapravo to isto iznova stvarate. Stvarate još više onog što želite otkloniti! Ako ste »protiv rata«, ponovno razmislite. Ovdje je ključna riječ »rat«, a dobit ćete upravo to i još više. Bolje je biti »za mir«. Svemir će primiti vibraciju »mira« i reagirati u skladu s njom. Rat protiv terorizma izaziva još veći terorizam. Nasilje privlači nasilje, a ljubav privlači veću ljubav.

Unesite tu jednostavnu promjenu u svoj život. Svjesno se potrudite promijeniti način na koji razmišljate i govorite te nemojte davati nepotrebnu energiju stvarima koje ne želite u svom životu. Kad god je to moguće, izbjegavajte sebe, svoje misli i emocije izlagati negativnim ljudima i utjecajima.

Ono što trebamo biti ne možemo postati ako ostanemo ono što jesmo.      Max De Pree

Budite svjesni da negativnost može biti jako podmukla. Uvlači nam se u život kroz vijesti i dnevne novine. Tako je uobičajena da se doima gotovo normalnom – postali smo gotovo potpuno imuni na svakodnevne vijesti o ratu, zločinima, nasilju i korupciji. Zauzmite stav. Odbijte poklanjati pažnju takvim stvarima. Odbijte usredotočiti se na njih. Morate prestati razmišljati o stvarima koje ne želite. Prestanite pričati o njima, prestanite čitati o njima i prestanite govoriti koliko su loše. Usredotočite se samo na ono što želite privući.

Zapamtite, kamo usmjerite pažnju, onamo teče i vaša energija.

Nije čudno što je većina ljudi sklona govoriti na negativan način, iako možda zapravo tako i ne misli. Jednostavno je riječ o lošoj navici. Zapamtite da se odsad trebate usredotočiti samo na ono što uistinu želite. Tako postupajte ne samo kad je riječ o vašim mislima, nego i u komunikaciji s drugima. Pokušajte izbjegavati riječi koje ograničavaju ili negativan govor. Svaka pojedina misao koju pomislite i svaka riječ koju izgovorite šalju poruku svemiru. Vi neprestano nešto naručujete za svoja buduća iskustva u životu.

Pokušajte negativne poruke zamijeniti pozitivnima.

Razmislite :

Evo nekoliko primjera:

Nemojte pomisliti: “Ne želim zakasniti”, nego pomislite: “Želim stići na vrijeme.”

Nemojte pomisliti: “Ne želim zaboraviti”, nego pomislite: “Želim zapamtiti.”

Nemojte pomisliti: “Ne mogu, nego pomislite: “Još malo, pa ću moći.”

Nemojte reći: “Nemoj zalupiti vratima”, nego recite: “Molim te, lagano zatvori vrata.”

Nemojte reći: “Soba ti je pravi svinjac”, nego recite: “Molim te, uredi svoju sobu.”

Nemojte reći: “Prestani toliko galamiti”, nego recite: “Molim te, budi malo tiši.”

Ako nekome kažete: »Nemoj srušiti čašu, mlijeko će se proliti«, kakva vam se slika pojavljuje u mislima? Naravno, zamišljate prevrnutu čašu i lokvicu mlijeka. Morate izbjeći stvaranje misli, slike i energetske vibracije onog što ne želite te ostati usredotočeni na misli i slike koje su u skladu s onim što želite stvarati u svom životu. Na taj način u misli drugih ljudi, kao ni u univerzalni um, nećete utiskivati sliku onog što ne želite. U mnogim područjima života skloni smo se usredotočiti na ono što ne želimo, čak i kad je riječ o vlastitom zdravlju. Pomislite samo koliko nas potpuno zaokuplja problem kad se suočimo s bolešću, a ne željeni ishod. Skloni smo pažnju u potpunosti usmjeriti na bolest i sve ono što je prati, umjesto da se usredotočimo na zdravlje. Budući da ono na što se usredotočite raste, potrebno je da svoju energiju i misli usredotočite na zdravlje. Neka vam misli budu pozitivne i optimistične te sebe sagledajte kao zdravu, cjelovitu osobu. Vaša pozitivna energija, misli, vizualizacije, afirmacije, molitva i meditacija udruženi s medicinskim liječenjem za koje se odlučite poboljšat će proces iscjeljenja. Zapamtite, u svakom području života ostanite što više usredotočeni na ono što želite, a ne na ono što ne želite.

Tajna psihičkog, mentalnog i tjelesnog zdravlja krije se u tome da ne oplakujete prošlost, ne brinete zbog budućnosti i ne očekujete nevolje, nego da u sadašnjem trenutku živite mudro. Buddha

Razmislite koliko vremena svakog dana potratimo raspravljajući o problemima i baveći se onim što ne valja u našem životu. Odsad odlučite preusmjeriti svoju energiju te počnite razmišljati i govoriti na pozitivniji način. Počnite se baviti onim što je u vašem životu dobro!

Počnite obraćati pažnju na to kamo vam je usmjerena pažnja!

Iznenadit ćete se kad shvatite koliko često mislite, govorite ili djelujete nehotice usredotočeni na suprotnost od onoga što uistinu želite. Zapamtite, uvijek privlačite nešto, stoga prestanite privlačiti ono što ne želite i počnite privlačiti ono što želite. Usmjerite pažnju samo na one stvari koje su toga vrijedne i koje su izravno povezane s vašim snovima i ciljevima.

Usput rečeno, sasvim je u redu zamijetiti ono što ne želite.

Neka vam to bude prvi korak u procesu odlučivanja što želite.

Pokušajte se osloboditi navike da velik dio svoje energije i pažnje posvećujete onom što ne želite. Razmišljajte o onome što ne želite samo dok ne utvrdite što to zapravo želite pa ćete usporedbom razjasniti što biste više željeli imati. Zapamtite, tada pažnju ponovno usmjerite na pozitivne stvari.

Uskladite svoje vibracije s budućnošću kakvu želite.

Usredotočite se na dobro u sebi i u drugima.

Usredotočite se na svjetlost i na ljepotu u svom životu.

Osoba koja odašilje pozitivne misli pokreće svijet oko sebe i u svoj život privlači pozitivne rezultate.    Dr. Norman Vincent Peale

304