BRISANJE (OTPUŠTANJE I DOPUŠTANJE)

OTPUSTITE PROŠLOST, ŽIVITE U SADAŠNJOSTI I ZAUVIJEK PROMIJENITE SVOJ ŽIVOT

Otpuštanje se često spominje kao nužnost u duhovnom razvoju, ali  mnogi se boje  tog procesa. Moramo čistiti i “brisati” naša sjećanja i programe da bismo postigli istinsku radost i unutarnji mir.

Mnogi pitaju: “Što ako ne želim izbrisati sjećanja? Što ako je to dobro sjećanje i ne želim ga pustiti? Što će se dogoditi ako ga izbrišem? Mogao bih biti sam. Kako ću preživjeti?” Mnogi se boje otpuštanja.

Opustite se ! Prvo, dopustite da vam kažem: imate JAKO PUNO sjećanja koje treba očistiti i izbrisati. Drugo, brisanjem sjećanja koja ne funkcioniraju u vašem životu otvaraju se mnoga vrata što donosi mnoge nove prilike. To će privući ljude koji će vam pomoći i koji će vam biti podrška, ali i ljude s kojima ćete čistiti.

Hvala Bogu, vi niste zaduženi za odlučivanje koja će se sjećanja izbrisati. Vaš jedini zadatak je da dopustite brisanje. Jednom kad odlučite preuzeti stopostotnu odgovornost za što god je u vama, a što kreira ili privlači određene situacije ili ljude u vaš život, onaj dio vas koji zna najbolje, koji vas je stvorio i koji vas poznaje bolje od ikoga – neki ga od nas zovu Bog – znat će koja su sjećanja spremna za odlazak.

Jedno učestalo pitanje je: “Zašto ne možemo otpustiti sva sjećanja odjednom ? Samo moraš reći: u redu, znam.  Shvaćam da sam sto posto odgovoran. Voljan sam reći “Žao mi je, molim te oprosti mi za što  god je u meni što je kreiralo ovo. Sad ih, molim te, ukloni! “

Nije to tako jednostavno. Važno je shvatiti da su naša tijela također sjećanja i kada bi Bog odjednom uklonio sva naša sjećanja, naša tijela to ne bi mogla izdržati. Učitelj Ihaleaká Hew Len kaže da kada bi se to dogodilo, naša bi tijela izgledala poput suhe šljive. Dio nas koji je savršen točno zna što smo spremni otpustiti i izbrisat će ta sjećanja za nas. Pa, zar nije divno što niti ne morate znati ono što otpuštate?

Da, sve se vrti oko “sjećanja”. Kada se nešto pojavi u vašem životu, to je samo sjećanje koje se ponavlja. U određenoj okolnosti mogli biste pomisliti da se vaša duhovna obnova i razjašnjavanje odnose na određenu osobu ili na Vladu, kuću, novac, ali zapravo nikad ne znate što čistite. To samo Bog zna.

Još jedno popularno pitanje o čišćenju je: “Moram li doista vjerovati u Boga da bi ovo funkcioniralo? “ Odgovor je: NE, ne morate vjerovati u Boga. To funkcionira neovisno o tome, za sve. Naš zadatak je da damo DOPUŠTENJE. Ne morate znati ili razumjeti što se događa nakon toga. Jedino što trebate činiti je vjerovati da ĆE se nešto dogoditi.

Također, možda ćete se pitati: “Moram li to činiti s nekom namjerom ? Moram li to osjećati ?” Pitat ću vas nešto, kada pritisnete tipku “delete” na tipkovnici vašeg računala, činite li to s nekom namjerom ? Kada to činite, morate li nešto “osjećati”? Ili, još bolje, smiješite li se dok to činite ? Suosjećate li ? Ne, ne morate to raditi s nekom namjerom ili osjećajem i ne morate razumjeti što se događa nakon što pritisnete tipku “delete”.  Jeste li ikada pokušali razumjeti kako se neki program učitava u vaše računalo ? To funkcionira bez razumijevanja procesa. Otpuštanje ne mora biti shvaćeno; samo pritisnite tipku koristeći alate poput “hvala”, “volim te” ili “žao mi je, molim te oprosti mi za što god je u meni što je kreiralo ovo”. Sve što slijedi, događa se automatski. Samo učini to.

Preuzimanjem stopostotne odgovornosti za sjećanja i programe koji ne funkcioniraju u našem životu i njihovim otpuštanjem, privući ćete prave stvari u pravo vrijeme. Budući da um to neće nikada razumjeti, jedino što trebate znati u svom srcu je da kada dopustite da se to dogodi, kada date dopuštenje, kada zamolite za pomoć, pomoć UVIJEK dolazi. Morate vjerovati i znati u svome srcu da svaki put kada date dopuštenje, dogodi se promjena (nešto što samo Bog može učiniti). Svaki put ! Zajamčeno !

Da li mogu imati vlastite alate za čišćenje?

Da, možete imate vlastite alate za čišćenja. Što više čistite, primat ćete nove informacije, nove ideje i vi ćete djelovati prema tim novim informacijama bez razmišljanja. Vjerujte svojoj inspiraciji. Odgovor leži u vama.

Da li radim ispravno?

Ponovo, bez očekivanja. Radite najbolje što možete. Bog samo čeka da vi date svoju dozvolu. Ne postoji nešto kao krivi način čišćenja. Samo čistite! Najvažnija stvar je da ste voljni preuzeti odgovornost za bilo što je u vama i da ste voljni otpustiti, znajući da ne znate ništa.

Bog (Ljubav) može sve iscijeliti. Vaš posao je dati dopuštenje. To zahtijeva mnogo vjere.

Zakon Univerzuma: vi kucate, vrata se otvaraju. Čeka na vas. I besplatno je!

Vi se želite osloboditi. Nije na vama da odlučujete što ćete obrisati ili što nećete obrisati. Bog će vam uvijek dati ono što je savršeno i dobro za vas. Vi ne morate znati što je to. OTPUSTITE I DOBRO I LOŠE. OSLOBODITE SE.

Čišćenje je oblik molitve, način pitanja, put kojim dajemo dopuštenje da nam Bog da ono što je najbolje za nas. Nije važno  kako to činite, čak i ako mislite da se direktno obraćate Bogu, uvijek to činite preko Unutarnjeg Djeteta. Vaše Unutarnje  Dijete je to koje se povezuje. Vi možete zamoliti vaše Unutarnje Dijete da otpusti i pusti Boga. Vaše Dijete to razumije.

Prekrasna stvar je da Bog zna što smo spremni otpustiti, što smo spremni iscijeliti.

Iz knjige “Živjeti na najlakši način” Mabel Katz

788